Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Slovenska planinska pot

Od Maribora do Jadranskega morja
Gorazd Gorišek, Andraž Poljanec, Mojca Stritar Kučuk
Slovenska planinska pot
35,90 € 35,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,08 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-6870-95-5

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
410 g
231 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenska planinska pot je ena, vtisi mnogoteri. Zato velja le še povabilo in priporočilo Ivana Šumljaka, idejnega očeta Slovenske planinske poti: »Prijatelj, hodi počasi! Transverzalo res lahko opraviš v enem mesecu, a hodi rajši pet let. Potem boš imel več od nje, mnogo, mnogo več. Častni znak te bo že počakal!«

Planinski vodnik Slovenska planinska pot je sestavljen po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki (ločeno za vzpon in spust), izhodišču, cilju in najvišji vmesni točki. Časovnice so sestavljene iz več smiselnih delov, glede na vmesne točke posamezne etape. Dopisani so možni vzponi na vrhove ob poti, ki ne sodijo v Slovensko planinsko pot ter možni sestopi v dolino. Razveseljiv je kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti, za lažjo pripravo pa je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni in kontaktni podatki o planinskih kočah na poti.

Recenzija Bukla

Slovenska planinska pot (SPP) od Maribora pa do Jadranskega morja ostaja naša najpomembnejša vezna hribovska pot, saj nas popelje po vseh naših ključnih severnih in severozahodnih gorovjih, zato se vedno znova obnavljajo tudi vodniki zanjo. Leta 2018 je tako izšla prenovljena različica v treh priročnih in lahkih knjižnicah, ki so tistemu planincu, ki se je odpravil samo na del njene poti, zmanjšali težo nahrbtnika. Veliko zanimanje za lepo oblikovano in informativno bogato različico najnovejšega vodnika je leta 2019 pripeljalo do angleškega prevoda vseh treh knjižic v eni sami knjigi, saj Slovensko planinsko pot obiskujejo tudi mnogi planinci iz tujine. Zdaj je integralna različica – ob 70. obletnici ustanovitve SPP-ja, ki smo jo praznovali 2023 – izšla tudi v slovenščini. V njej nas avtorji Gorazd Gorišek, Mojca Stritar Kučuk in Andraž Poljanec v kompaktno informativnem jeziku ter s preglednimi grafičnimi reliefnimi prikazi in ustreznimi zemljevidi popeljejo po celotni poti, ki s svojo dolžino 617 kilometrov in 37.300 višinskimi metri ostaja želja in cilj marsikaterega slovenskega hribolazca. Vodnik, ki na začetku pomladi vabi v slovenske gore!

Samo Rugelj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...