Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Slovensko planinstvo skozi čas

Kornelija Ajlec, Peter Mikša
Slovensko planinstvo skozi čas
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-6870-74-0

Tehnične lastnosti
trda vezava
31 x 24 cm
970 g
131 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Po desetih letih od prve izdaje se je Planinska zveza Slovenije odločila, da izda predelano in dopolnjeno izdajo monografije z naslovom Slovensko planinstvo skozi čas, tokrat le v slovenskem jeziku. Tudi ta je bila zaupana zgodovinarjema dr. Petru Mikši in dr. Korneliji Ajlec, ki se aktivno ukvarjata s sodobno slovensko zgodovino, zgodovino gorskega sveta in zgodovino društev.

Pred vami je knjiga, ki z obilo slikovnega gradiva ponuja vpogled v razvoj slovenskega planinstva. Knjiga je strukturirana kronološko, od prvih obiskov slovenskih gora do sodobnosti. Glavni poudarek je na organiziranem planinstvu, saj je knjiga med drugim namenjena promociji največje krovne planinske organizacije pri nas – Planinske zveze Slovenije. Za zahtevnejše bralce je pomembno, da so med besedilom dosledno navedeni viri in literatura, kar omogoča podrobnejšo seznanitev z uporabljenim gradivom. Zato knjiga ni zgolj splošni zgodovinski pregled, temveč celovito znanstveno delo.

Knjiga je v grobem razdeljena na slovensko planinstvo pred drugo svetovno vojno in po njej ter ima skupaj 70 poglavij in še nekaj podpoglavij. Poleg tega je bogato ilustrirana, saj ima prek 300 enot slikovnega gradiva, poleg tega pa še okrog 40 razlagalnih odstavkov.

Obsežnost pričujoče monografije razkriva dolgo in bogato zgodovino slovenskega planinstva.

Pisca sta se potrudila monografijo pripraviti tako, da je snov zanimiva za bralce, ki tematike ne poznajo, hkrati pa zahtevnejšim bralcem nudita obsežno zbirko koncentriranih podatkov in referenčnih opomb za nadaljnjo raziskavo.

Slovensko planinstvo ni pisano (le) za poznavalce, v prvi vrsti je namreč namenjeno najširši javnosti. V besedi in sliki bralce podrobneje seznani z zgodovino najbolj množične slovenske športne organizacije ter s panogo, ki je del naše kulture in nacionalne identitete.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...