Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko se podre svet

Iskreni nasveti za težke čase
Pema Chödrön
Ko se podre svet
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Ogledalo
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5106-7
Naslov izvirnika When things fall apart
Leto izdaje izvirnika 1997
Prevod Irena Duša Draž
Urejanje Barbara Zych

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
390 g
196 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako najti pot do sreče? Kako se sprostiti in povezati z radostjo?

Navadno se na dogodke v življenju odzivamo na ustaljen način. Razjezimo se ali razveselimo, navdušeni smo ali razočarani. Včasih pa se nam podre svet in se nimamo več česa oprijeti. Avtorica nas opogumlja, naj tega ne vzamemo kot oviro ali konec poti, temveč kot izjemno srečo. Ko ostanemo brez trdnih tal pod nogami, lahko spoznamo, kaj se resnično dogaja, ter odpremo svoje srce in um. Življenje je dober učitelj in dober prijatelj.

o avtorici

Pema Chödrön je ameriška budistična nuna, ena od najpomembnejših učenk priznanega mojstra meditacije Chögyama Trungpe, odlična poznavalka tibetanskega budizma in učiteljica meditacije. V knjigi preprosto in iskrivo predstavlja nauke o poštenosti, prijaznosti in pogumu ter nas spodbuja, naj sprejmemo vse, kar se pojavi v našem življenju.

o knjigi v medijih

»V svoji knjigi Ko se podre svet opisuje, kako so jo prosili, naj prevzame vodenje tega samostana. Bivanje tam je bilo zanjo težak preizkus. »Ko sem prišla v samostan, se mi je podrl svet. Prvih nekaj let sem se počutila, kot da me odirajo pri živem telesu. Vsi načini, s katerimi sem se ščitila, se zavajala in ohranjala brezhibno samopodobo – vse je razpadlo.« Naj se je še tako trudila, situacije ni mogla nadzorovati. Opustiti je morala prepričanje, da je prilagodljiv in ljubezniv človek, ki ga imajo skoraj vsi radi. Njene nepopolnosti so bile jasno vidne vsem, le njej ne.«
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...