Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Odpravite težave z želodčno kislino

28-dnevni program preprečevanja in zdravljenja refluksa
Jonathan Aviv
Odpravite težave z želodčno kislino
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka InZdravje
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-7129-76-2
Naslov izvirnika The acid watcher diet
Podnaslov izvirnika A 28-Day Reflux Prevention and Healing Program
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Andrej Poznič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
450 g
290 strani
Tip knjige
članki in študije
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ali ste imeli v zadnjem mesecu katero od naslednjih težav?

Pekoča zgaga, tiščanje v prsih, težave s prebavo
Hripavost ali težave z glasom
Odkašljevanje oziroma čiščenje grla
Odvečna sluz v grlu in postnazalno kapljanje
Težje požiranje hrane, tekočine ali tablet
Kašljanje po hrani ali ob ležanju
Težko dihanje in občasno dušenje
Težko, nadležno kašljanje
Zatikanje hrane v grlu 
Če je tako, je zelo verjetno, da imate refluks želodčne kisline, ne da bi prepoznali včasih pritajene simptome, ki lahko vodijo k resnim, dolgoročnim zdravstvenim težavam, vključno z rakom na požiralniku.

V knjigi nam dr. Jonathan Aviv, vodilni specialist za diagnosticiranje in zdravljenje refluksa kisline, pomaga prepoznati te pogosto napačno razumljene simptome in hkrati ponuja preizkušene rešitve za hitro in preprosto odpravljanje posledic škodljivega delovanja kisline po vsem telesu.

Njegov 28-dnevni program je del dvostopenjskega načrta prehranjevanja, ki temelji na zdravem ravnotežju makrohranil (beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob) in mikrohranil (vitaminov, mineralov in antioksidantov) ter deluje tako, da takoj nevtralizira kislino in ublaži vnetje.

»Knjiga pojasnjuje različne simptome, ki se pojavljajo ob razvoju refluksa želodčne kisline, in opisuje program zdravljenja ter preprečevanja, s katerim se lahko številni bolniki izognejo jemanju zdravil, ki se običajno uporabljajo za zdravljenje te bolezni.«
Jane Brody, New York Times

»Opisana dieta za nadzor kisline nas nauči, kako hrano uporabljati kot zdravilo; ne le za zdravljenje in preprečevanje refluksa kisline, temveč tudi za preprečevanje in zdravljenje vnetij po vsem telesu.«
Steve Kroft, CBS

»Navdihujoča knjiga. Program za nadzor kisline je preprost, zdravilen načrt prehranjevanja s preprosto pripravo hrane, nujne ne le za zdravljenje refluksa kisline, temveč tudi za vzdrževanje zdravja na splošno.«
John Turturro, igralec in režiser

Dr. Jonathan Aviv je klinični direktor in ustanovitelj Centra za glas in požiranje na kliniki ENT and Allergy Associates v New Yorku, klinični vodja otolaringologije na medicinski fakulteti Icahn School of Medicine v New Yorku ter lečeči zdravnik v bolnišnici Mount Sinai.

Izumil in razvil je endoskopsko oceno požiranja s senzoričnim testiranjem, znano kot FEEST. Prav tako je začetnik razvoja endoskopije zgornjih prebavil brez uspavanja pacienta, znane kot transnazalna ezofagoskopija (TNE).

Je avtor več kot 60 znanstvenih člankov, objavljenih v znanstvenih revijah, ter pisec dveh medicinskih priročnikov. Pisal je bloge za spletne strani Dr. Oz Show, Forbes.com, DysphagiaCafe.com, MindBodyGreen.com in Livestrong.com ter članke za New York Times in Wall Street Journal.

Recenzija Bukla

Klinični direktor in ustanovitelj Centra za glas in požiranje na ameriški kliniki, lečeči zdravnik, tudi klinični vodja otolaringologije na medicinski fakulteti v New Yorku, je izumil in razvil endoskopsko oceno požiranja s senzoričnim testiranjem (FEEST) in je začetnik razvoja endoskopije zgornjih prebavil brez uspavanja pacienta (TNE). Torej izjemen svetovni strokovnjak, ki nam na prvih straneh najprej opiše težave s kislino, nato pa se v nadaljevanju loti iskanja rešitev in 28-dnevnega programa (obdobju zdravljenja sledi še obdobje vzdrževanja). Uvodoma najdemo tudi vprašalnik, da si izračunamo svoj indeks refluksnega simptoma. Posledice kisline v prehrani so eden glavnih zdrav stvenih izzivov, s katerimi se soočajo Američani, saj prizadenejo več ljudi kot srčna obolenja, sladkorna bolezen in celiakija. Nekateri raziskovalci celo razglašajo globalno epidemijo refluksa – številke prizadetih so se namreč na globalni ravni od leta 1995 kar podvojile! Knjiga ni le odlična izbira za vse, ki že imajo težave, temveč 
tudi kot preventiva. Kaj lahko spremenimo in kako hrana ni le primerna za zdravljenje, temveč je zdravilo, nam pove dr. Aviv uvodoma, ko obenem citira Aristotela: »Odličnost ni dejanje, temveč navada.« Že zgolj drugačen življenjski slog nam bo prinesel dolgoročne rešitve.

Ajda Vodlan, Bukla 167

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...