Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moč prehrane v športu

Kako s prehrano in prehranskimi dopolnili doseči svoj največji potencial in zmogljivost
Severin Lipovšek
Moč prehrane v športu
29,10 € 29,10 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Samala
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-92987-1-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
650 g
333 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Moč prehrane v športu vsebuje izčrpne opise vseh makro- in mikrohranil ter prehranskih dopolnil, ki slonijo ne le na najnovejših dognanjih znanosti na področju prehrane in prehranskih dopolnil v športu, temveč tudi na dejanskih, praktičnih izsledkih s sveta športa. V knjigi je zajeto tudi osnovno teoretično znanje s področja fiziologije napora, ki je nujno potrebno za bolj poglobljeno oz. celovitejše poznavanje področja prehrane in prehranskih dopolnil v športu.

Poleg praktičnih nasvetov za regeneracijo, trening in tekmovanja v vseh športih, od vzdržljivostnih do bodybuildinga, za vrhunske in rekreativne športnike, avtor v knjigi poda tudi svoje izkušnje pri delu z vrhunskimi športniki, razjasni kar precej zmot, neresnic in napačnih informacij o potrebah in moči delovanja posameznih hranilnih snovi in prehranskih dopolnil, ki so posledica reklam in marketinških člankov ter raziskav, naročenih s strani trgovcev ali proizvajalcev samih.

Namen knjige je namreč, da predstavi resnično moč prehrane v športu in njeno mesto v trenažnem procesu, tako da si lahko vsak posameznik uredi prehrano v skladu s svojimi edinstvenimi potrebami in jo izkoristi kot tisto piko na i za dosego največjega potenciala in zmogljivosti telesa.

Recenzija Bukla

Že pri rekreativnem športu lahko prehrana igra pomembno vlogo, vrhunski športniki pa brez domišljenega prehranskega načrta in prehranskih dopolnil sploh ne bi mogli izkoristiti vseh svojih potencialov in optimizirati svojih zmogljivosti. Lipovšek, mladi predavatelj in raziskovalec na Fakulteti za šport, je v obsežnem priročniku zbral temeljno teoretično znanje s področja fiziologije telesa (funkcija vode, maščob, hidratov, beljakovin vitaminov, mineralov …), kar je nujna podlaga za celovitejše poznavanje pomena prehrane pri gibanju. Teorijo je nadgradil s številnimi praktičnimi prehranskimi nasveti, jedilniki in izčrpnimi opisi raznovrstnih izkušenj v vseh športih.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...