Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kruh na zagovoru

Pšenica redi in škodi. Pa veste zakaj?
William Davis
Kruh na zagovoru

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Medijski partner
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93710-0-8
Naslov izvirnika Wheat belly
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod in priredba Irena Sbil

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14,5 cm
330 g
216 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

O knjigi

Dr. William Davis je kot družinski zdravnik spremljal in raziskoval zdravje in počutje številnih bolnikov ter ugotovil, da so pšenični izdelki eden od glavnih krivcev za debelost, slabo počutje in druge težave ljudi. Svoje izsledke je objavil v poučni knjigi Kruh na zagovoru (Wheat Belly), ki je sedaj prevedena tudi v slovenščino. Ali ste vedeli, da dve rezini polnozrnatega kruha bolj vplivata na porast krvnega sladkorja, kot če bi pojedli 2 jedilni žlici sladkorja?

Knjiga Kruh na zagovoru govori o tem, kako blagodejno vpliva izločitev pšenice in tako propagiranih polnozrnatih žitaric na naše zdravje. »Pšenični post« vam bo prinesel izboljšanje številnih zdravstvenih težav in bolezenskih simptomov.

Dr. William Davis s to knjigo napiše prepričljivo obtožnico pšenice, pri čemer njegova razlaga in dokazi temeljijo na starejših in novejših kliničnih raziskavah ter na praktičnih primerih pacientov iz svoje ordinacije.

Dieta brez pšenice ima številne blagodejne učinke: izguba telesne teže v prvih nekaj mesecih po izločitvi izboljšanje presnove in sladkorne bolezni tipa 2 rešitev prebavnih težav, tudi tistih, povezanih z ulceroznim kolitisom in celiakijo znižanje holesterola in pozitivni vpliv na velikost delcev LDL izboljšanje kostne gostote in osteporoze konec težav s kožo in s kožnimi boleznimi, tudi luskavice in izpadanja las manj vnetij in bolečin zaradi revmatoidnega artritisa.

Knjiga je berljivo napisana in provokativna ter temelji na znanstvenih dokazih. Kruh na zagovoru ponuja nov pogled na to vseprisotno živilo, ki nam povzroča številne zdravstvene težave.

Recenzija Bukla

Avtor, doktor medicine in priznan kardiolog, v pričujoči knjigi (veliki uspešnici na tujih trgih), poskuša razložiti zakaj so bili ljudje (tako najstniki kot odrasli) v preteklosti bolj vitki in bolj zdravi v primerjavi z današnjo populacijo. Večji del krivde obesi pšenici, oziroma povečanemu vnosu genetsko spremenjene moderne pšenice v človekovo telo. Na skoraj dvesto straneh razumljivega čtiva popolnoma razgali to najbolj priljubljeno žitarico na svetu in jo razglasi za največjega sovražnika našega zdravja in povzročitelja povečanega trebuha, ki ga avtor poimenuje »pšenični trebuh« ali Wheat Belly, kot je tudi originalni naslov knjige. Provokativno, a »paleo jedci« se pod to zlahka podpišemo.

Renate Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...