Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zora was here

Zora Stančič
Zora was here
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).


Tehnične lastnosti
mehka vezava
128 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
umetnost
turizem in vodniki

Povej naprej

O knjigi

Ljubljana je s svojimi zanimivostmi in kulturnimi dosežki ne le vedno bolj privlačna za domače in tuje turiste, ampak je pogosto spodbuda za umetnike in ustvarjalce. Alternativni vodiči, ki dvakrat letno izidejo pri Likovnih besedah so dodana vrednot in novost na področju promocije našega glavnega mesta.

Recenzija Bukla

V okviru slovensko-angleške zbirke knjižic Ljubljana osebno je deveti naslov prispevala vizualna, predvsem grafična umetnica Zora Stančič, zato je njen pristop v enaki meri kot beseden tudi slikoven. Zora (naslov njene knjižice izhaja iz slavnega grafita na Šumiju Chubby was here), ki je v Ljubljano iz Bosne prišla konec petdesetih let, nas v svoji različici vodnika vodi po svoji verziji Ljubljane, po galerijah, kjer je razstavljala, po knjigarnah, v katere je zahajala, po diskotekah, kjer je plesala, po telovadnicah, kjer je telovadila, v kinoteko, ki te je po koncu filma skozi stranski vhod izvrgla na hladno, na Metelkovo, kjer ob njenem zavzetju ni uspela priti do svojega ateljeja, po dvoranah, gostilnah, restavracijah in picerijah, kjer je preživljala svoj prosti čas, in se sentimentalno, a tudi s humorjem spominja časov, ko si šel v Ljubljani »ven« in si točno vedel, kje boš koga srečal, za razliko od današnjih dni, ko greš ven in se ti zgodi, da tam nikogar ne poznaš. Izvirno.

Renate Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...