Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Arhitekt Danilo Fürst

Nataša Koselj
Arhitekt Danilo Fürst -50%

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-278-082-1

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 21,5 cm
1.180 g
319 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost > arhitektura
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dvojezična, slovensko-angleška monografija avtorice dr. Nataše Koselj zapolnjuje vrzel v poznavanju slovenske povojne arhitekture. Celovito predstavlja delo Plečnikovega učenca, arhitekta Danila Fürsta, pionirja montažne stanovanjske gradnje v Sloveniji, mojstra obrtniškega arhitekturnega detajla, enega od ustanoviteljev revije Arhitekt, predsednika slovenskega in jugoslovanskega društva arhitektov in organizatorja številnih akcij in dogodkov, ki so ključno zaznamovali razvoj slovenske arhitekture druge polovice 20. stoletja.

Gre za vrhunsko kvalitetno profesionalno opravljeno delo, tako na področju besedila, fotografskega materiala in predstavitve. Danilo Fürst je pomemben slovenski arhitekt, ki ga je vredno postavljati ob bok Plečniku in Ravnikarju. S to knjigo je presenetljivo visoka raven slovenske arhitekture 20. stoletja dobila še bogatejši relief. (prof. dr. Claes Caldenby)

V skrbno pripravljeni dvojezični, slovensko-angleška monografiji, namenjeni strokovni in ljubiteljski publiki v Sloveniji in svetu, spremljamo življenjsko in ustvarjalno pot Plečnikovega učenca, enega najbolj zanimivih slovenskih modernističnih arhitektov.

Recenzija Bukla

Skozi celotno knjigo, posvečeno arhitekturnemu mojstru Danilu Fürstu, ki se je rodil leta 1912, umrl pa je leta 2005 – s svojim prepoznavnim slogom je najbolj zaznamoval arhitekturo petdesetih in šestdesetih let minulega stoletja – , veje avtoričina ljubezen do arhitekture 20. stoletja, ki jo Koseljeva, priznana arhitektka, kustosinja in industrijska oblikovalka, predano raziskuje že dvajset let. Imela je to srečo, da se je več let lahko družila z arhitektom Fürstom, ki jo je poleg še nekaterih svojih kolegov, kot pravi avtorica, »naučil bistveno več«, kot se je naučila v času študija. S tem delom, ki sloni na preglednem slikovnem gradivu, podprtem z jedrnatimi razlagami Fürstovih del vse od začetkov njegovega ustvarjanja pa do smrti, mu je Koseljeva postavila veličasten spomenik. Knjiga, dragocena tako za profesionalne arhitekte kot za ljubitelje velikih slovenskih mojstrov, je od začetka do konca zasnovana tako, da jo ob slovenskem bogati še besedilo, prevedeno v angleški jezik.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...