Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Slovenija

Kulturna dediščina na stičišču Alp, Sredozemlja, Panonske nižine in Balkana
Janez Bogataj
Slovenija
23,90 € 23,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Hart
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6882-43-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Janez Bogataj
Ilustracije Marko Hočevar
Urejanje Maja Jug Hartman

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 14,5 cm
360 g
105 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
turizem in vodniki
zgodovina > kulturna zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kulturno dediščino predstavljajo pričevanja in načini človekovega gospodarskega prizadevanja, družbenih odnosov in duhovne ustvarjalnosti. S kulturno dediščino lahko najbolj otipljivo predstavimo temeljno značilnost Slovenije, ki je v njeni kulturni in siceršnji različnosti.

Vsaka generacija se odloča, kaj bo izbrala za svojo kulturno dediščino.
Kulturno dediščina torej niso le spogledi z različnimi preteklostmi različnih skupin ampak preverjeni modeli, ki omogočajo tudi ustvarjanje inovativnih rešitev v sodobnosti.

V knjigi je s sliko in besedo predstavljenih 105 področij kulturne dediščine, od človekovega naravnega okolja in bivališč, do družbenih obredij in ustvarjanj na različnih umetnostnih področjih.

o avtorju

Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

Recenzija Bukla

V evropskem letu kulturne dediščine (ELKD) 2018, ki se počasi izteka, je izšla poučna knjiga, v kateri so predstavljena različna področja človekovega gospodarskega prizadevanja, družbenih odnosov in oblik duhovne ustvarjalnosti. Njen avtor je prof. dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki je doslej napisal več kot 55 knjig, veliko število razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril. V slikovno bogati knjižici je predstavil različnost kulturne dediščine, od gospodarskih panog, bivalne, prehranske in oblačilne kulture, šeg in praznikov do slikarstva, kiparstva in glasbe. S kulturno dediščino lahko najbolj otipljivo predstavimo temeljno značilnost Slovenije, ki je v njeni kulturni in siceršnji različnosti. Vsaka generacija se odloča, kaj bo izbrala za svojo kulturno dediščino. Kulturna dediščina torej niso le spogledi z različnimi preteklostmi različnih družbenih skupin, ampak preverjeni modeli, ki omogočajo tudi ustvarjanje inovativnih rešitev v sodobnosti. V knjigi je s sliko in besedo predstavljenih 105 področij kulturne dediščine, od človekovega naravnega okolja in bivališč do družbenih obredij in ustvarjanja na različnih umetnostnih področjih. Naslovno ilustracijo s številnimi detajli slovenske kulturne dediščine je narisal Marko Kočevar.

Beti Hlebec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...