Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Fabula 2019 - V Ljubljano prihaja Alberto Manguel

Fabula 2019 - V Ljubljano prihaja Alberto Manguel

Cankarjev dom Ljubljana - sreda, 27. februar 2019 ob 20. uri.

Alberto Manguel (1948) je argentinsko-kanadski antologist, prevajalec, esejist in pisatelj. Svetovno slavo so mu prinesla njegova dela Zgodovina branja (prevod Nada Grošelj, Cankarjeva založba 2012), Knjižnica ponoči (prevod Nada Grošelj, Cankarjeva založba 2011) in pa The Dictionary of Imaginary Places (ni prevedena v slovenščino). Leta 2015 je postal direktor argentinske nacionalne knjižnice, ene najpomembnejših kulturnih institucij na svetu, kjer je zasedel strukturno mesto Jorga Luisa Borgesa.

Najnovejši prevod njegovega dela v slovenščino je pred kratkim izšel pri Beletrini z naslovom Z Borgesom. Knjigo je prevedla Janina Kos.
Zgodba se dogaja v Buenos Airesu leta 1964. Slepi pisatelj v svojih šestdesetih se v knjigarni zbliža s šestnajstletnikom in mu ponudi delo: posodi naj mu oči, postane njegov bralec. Šestdesetletni pisatelj je bil Jorge Luis Borges, eno najpomembnejših imen v zgodovini svetovne književnosti, mladi bralec pa Alberto Manguel, ki je pozneje postal mednarodno priznani pisatelj in bibliofil. Manguelovo delo so spomini, pomešani z biografijo in vrhunsko esejistiko; ganljiv portret človeka, genija. Knjiga je leta 2003 prejela nagrado Prix du livre en Poitou-Charentes.

Pogovor bo tekel o avtorjevih starejših in novejših delih, načrtih za prihodnost ... Zanimivo bo. Toplo vabljeni!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...