Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

KUD Sodobnost International vabi na predstavitev novosti

Trubarjeva hiša literature - torek, 13. november 2018 ob 11. uri

KUD Sodobnost International lepo vabi na druženje v torek, 13. novembra ob 11.00 v Trubarjevi hiši literature, na katerem bodo predstavili knjižne novosti.

S posebnim veseljem so pričakali dve slovenski avtorski slikanici: Urice z dojenčkom Nine Kokelj v povezavi z ilustracijami Bojane Dimitrovski k spontani igri nagovarjajo najmlajše, medtem ko zgodbice Emanuele Malačič Kladnik, zbrane v knjigi Kaj zraste iz zobka?, nežno vabijo v domišljijske svetove izpolnjenih želja, dotaknejo pa se tudi neizbežnosti minevanja. Knjigo je ilustrirala Tinka Leskovšek. Malce starejše bralce bodo navdušile Ding dong zgodbe Jane Bauer, saj neposredno nagovarjajo mlade bralce in poslušalce, medtem ko ilustracije Bojane Dimitrovski zgodbicam dodajo novo dimenzijo.

Predstavili bodo še dve prevodni deli za mlade, klasiko norveškega pisatelja, pesnika, dramatika in glasbenika Alfa Prøysna Čajna ženička s čudovitimi ilustracijami slikarja Björna Berga v prevodu Marije Zlatnar Moe ter zadnji del trilogije Edija Dikensa z naslovom Strašni časi – izjemno priljubljeno delo Philipa Ardagha je prevedla Ana Barič Moder.

Odrasle bralce čaka roman Christopha Van Gerreweyja Da boš na tekočem. Za svoj romaneskni prvenec, ki ga je v slovenščino prevedla Mateja Seliškar Kenda, je avtor prejel flamsko nagrado za najboljši prvenec in nagrado Evropske unije za književnost. Pridružila se nam bo tudi prevajalka Mateja Seliškar Kenda.

Lepo povabljeni!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...