Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
BuklaPlus

Knjige za (še) lepšo mladost

Anamarija Gruden, Bukla 132-133, 24.5.2017

Knjige za (še) lepšo mladost

»Knjige bogatijo in osmišljajo naš vsakdanjik, ob tem pa lahko olajšajo tudi marsikatero tegobo, povezano z odraščanjem!« Takole pravijo na založbi Miš, ki je v sodelovanju z občinami Domžale, Nova Gorica, Tolmin, Idrija in Sežana ter pod okril jem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO tudi letos pripravila mednarodni mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom. Ta poteka že sedmič zapored. Tematika letošnjega festivala se vrti okrog bolečin odraščanja, ki so jim mladi (z njimi pa tudi njihovi starši in učitelji) laže kos prav ob pomoči kakovostne mladinske literature. Bralnice pod slamnikom že vso pomlad potekajo po številnih slovenskih krajih, do srede junija se bo po vrtcih, šolah, domovih za ostarele in drugih ustanovah odvrtelo več kot 120 prireditev, na katerih sodelujejo domači ustvarjalci mladinske književnosti in nizozemska pisateljica Marjolijn Hof. Ta odlični mednarodni mladinski literarni festival tudi letos pod svojim okriljem združuje obilo pozitivne energije in naravnanosti k večji strpnosti, sprejemanju različnosti in medkulturnemu sodelovanju.

Na naslovni sliki zmagovalci literarno-likovnega natečaja, ki vsako leto poteka v okviru festivala, v družbi direktorja založbe Miš Anžeta Miša, letoš nje gostje, nizozemske pisateljice Marjolijn Hof, in voditelja prireditve Boštjana Gorenca - Pižame

Otvoritveno slovesnost Bralnic pod slamnikom so popestrili tudi učenci z OŠ Venclja Perka iz Domžal, ki so se predstavili s kratkim odlomkom iz njihove letošnje gledališko-glasbene uspešnice Ure kralja Mina.

Levo: Na festivalskih prireditvah vsako leto rad gostuje tudi ilustrator Ivan Mit revski. Tule smo ga ujeli med obiskom mladih bralcev na OŠ Trebnje.

Desno: Kjer je vsestranski ustvarjalec Boštjan Gorenc - Pižama, tam sta vedno smeh in zabava. In, seveda, sproščen pogovor o knjigah, kakršen je v okviru Bralničinih prireditev potekal tudi na OŠ Roje v Domžalah.

Levo: Pisatelj Žiga X. Gombač mlade bralce po šolah in knjižnicah navdušuje s svojim iskrivim pripovedovan jem o ustvarjanju zgodb. O tem, kako sta nas tajali njegovi najnovejši knjigi, so mu z navdušenjem prisluhnili tudi idrijski otroci.

Desno: Bralnice so se med drugim odvijale tudi na Gimnaziji Ledina. Na njihovi prireditvi Menjaj branje in sanje sta o svetu knjig in njihovem ustvarjanju z učenci klepetala urednica založbe Mladinska knjiga Alenka Veler ter prevajalec in ilustrator Matej de Cecco.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...