Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Dodatni prispevki

Mednarodni dan knjig za otroke – 2. april 2020: Lakota po besedah

Tilka Jamnik, Bukla 152, 5. 2. 2020

Mednarodni dan knjig za otroke – 2. april 2020: Lakota po besedah

»Besede v pesmih in zgodbah so hrana. Niso hrana za telo, nihče si z njimi ne bo napolnil želodca. So hrana za duha in dušo.«

Poslanico z naslovom »Lakota po besedah« je napisal pisatelj Peter Svetina, plakat in vabilo k praznovanju v obliki kocke je narisal ilustrator Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak. Posnosni in veseli smo, da je letos »sponzor« 2. aprila Slovenska sekcija IBBY, kar pomeni, da mednarodni dan knjig za otroke po vsem svetu praznujemo s slovensko poslanico.

V tem času se že pripravljamo na praznovanje. Mentorice in mentorji branja z otroki in mladimi v vrtcih, osnovnih šolah in splošnih knjižnicah ter v drugih izobraževalnih in kulturnih ustanovah snujemo številne literarne dogodke, knjižne kvize, ustvarjalne delavnice in druga različna bralna srečanja, s katerimi bomo počastili 2. april. Predvsem pa veliko beremo, kar je namen praznika! Toda brali bomo vse leto! Spodbujamo tudi družinsko in medgeneracijsko branje!

Osnovali smo bralnospodbujevalno akcijo – kot vsako leto ob 2. aprilu – letos seveda predvsem s knjigami, ki jih je napisal Peter Svetina, in s knjigami, ki jih je ilustriral Damijan Stepančič. Oba ustvarjalca sta tudi nominiranca za Andersenovo nagrado 2020.

Besedilo poslanice, plakat in spodbude za praznovanje z branjem najdete na domači strani Slovenske sekcije IBBY: https://www.ibby.si


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...