Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Disciplina je temelj

Moč samoobvladovanja
Ryan Holiday
Prelistaj
Disciplina je temelj -10%
22,41 € 24,90 € Prihrani 2,49 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,67 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2023
ISBN 978-961-7136-64-7
Naslov izvirnika Discipline is destiny
Podnaslov izvirnika The Power of Self-Control
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Niki Neubauer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
470 g
340 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjižna serija antičnih vrlin

Avtor uspešnic Ego je naš sovražnik, Ovira je pot, Umirjenost je ključ in Pogum kliče.

Brez samoobvladovanja in discipline ni mogoče veliko doseči. Kje bomo končali, če nimamo pod nadzorom svojih čustev, navad in strasti? Verjetno nekje v coni udobja in polni obžalovanja. Ne glede na raznorazne preizkušnje, s katerimi se soočajo športniki, umet­niki in voditelji držav, so bile zanje najpomembnejše tiste bitke, ki so jih imeli s samim seboj.

V knjigi Disciplina je temelj, samostojnem nadaljevanju knjižne serije o antičnih vrlinah, ki jo je začel z delom Pogum kliče, Ryan Holiday poudarja pomembnost vrlin, kot so moč volje, samoobvladovanje in osredotočenost. Mnoge pomembne zgodovinske osebnosti, od Marka Avrelija, Toni Morrison, kraljice Elizabete II. do Martina Luthra Kinga mlajšega, so razumele moč navad in postavljanja meja. Tudi zgodovinska dejstva in dogodki pričajo o tem, da smo brez samoobvladovanja izgubljeni.

Da bi dobro funkcionirali v družbi, moramo najprej obvladati sebe, svoja čustva, misli in dejanja. Samokontrola je ena izmed stoiških vrlin, ki je še danes izjemno pomembna. Brez nje in umirjenosti ogrožamo doseganje svojega polnega potenciala in tvegamo izgubo tega, kar smo že dosegli. Življenje brez samodiscipline je polno sramu in obžalovanja. Z doseganjem samodiscipline v rokah držimo ključ, ki odklepa vrata veličine.

Mnogi izmed nas lahko v življenju dosežemo sijajne reči. Pri tem nam pomaga samoobvladovanje in disciplina.

Disciplina določa, kaj vse lahko storimo, kdo smo …
Disciplina je potemtakem vaša usoda in temelj vašega življenja.
Ste jo zmožni doseči?
Ta knjiga vam bo pokazala kako najti in uporabiti samokontrolo ter kako potem požeti njene uspehe.

»Neustrašno in globoko opisana tema, ki se je mnogi lotijo le na površinski ravni. Odlično nadaljevanje avtorjeve prejšnje knjige Pogum kliče.« – Steven Pressfield, avtor prodajne uspešnice Vojna umetnosti

»Fantastičen vodnik po vrlinah in vrednotah, na katere bi se morali naslanjati vsi voditelji v sodobnem svetu.« – Admiral James Stavridis

O AVTORJU

Ryan Holiday je priznani ameriški motivator, medijski strateg in pisec. Pri devetnajstih letih je prekinil študij, da bi kot vajenec začel delati pri Robertu Greenu, avtorju vplivnih knjižnih uspešnic. Kasneje je postal svetovalec v nekaterih največjih podjetjih na svetu. Napisal je dvanajst knjig in ustanovil podjetje Brass Check. Kot strateški svetovalec sodeluje s številnimi avtorji knjižnih uspešnic, med njimi sta Neil Strauss in Tony Robbins, s televizijskimi in političnimi voditelji, športnimi trenerji in športniki. Njegove trženjske modele uporabljajo podjetja, kot so Twitter, YouTube in Google. Živi na majhnem ranču v Teksasu, v mestu Bastrop pa ima tudi knjigarno. V slovenščino so že prevedene njegove knjige Ego je naš sovražnik, Ovira je pot, Umirjenost je ključ in Pogum kliče.

Recenzija Bukla

Samokontrola je tudi danes izjemno pomembna, brez nje in umirjenosti pa ogrožamo doseganje svojega polnega potenciala in tvegamo izgubo tega, kar smo že dosegli. Ameriški knjižni avtor Ryan Holiday v svojih knjigah med seboj povezuje antične vrline, izbrušene v stoletjih globokega premišljevanja in čuječega bivanja, s sodobnim življenjem, v katerem je v ospredju hitenje brez ustrezne osredotočenosti ter čvrstih temeljev. V slovenščini je že poznan po trilogiji Ego je vaš sovražnik, Ovira je pot in Umirjenost je ključ, pred dvema letoma pa jo je začel nadgrajevati s štiridelno serijo o ključnih vrlinah stoikov, ki je iz knjige v knjigo boljša. Po prvi, tudi že prevedeni knjigi Pogum kliče, se je tokrat posvetil disciplini, ki jo ima za temelj trajne življenjske rasti. Brez samoobvladovanja in discipline po njegovem mnenju ni mogoče veliko doseči. Kje bomo končali, se sprašuje Holiday, če nimamo pod nadzorom svojih čustev, navad in strasti? Verjetno nekje v območju udobja in polni obžalovanja. Ne glede na raznolike preizkušnje, s katerimi se soočajo športniki, umetniki in voditelji držav, so bile zanje najpomembnejše tiste bitke, ki so jih imeli s samim seboj. V knjigi Disciplina je temelj, razdeljeni na telo, značaj in dušo, Ryan Holiday z mnogimi navdihujočimi primeri iz osebne zgodovine raznovrstnih posameznikov poudarja pomembnost vrlin, kot so moč volje, samoobvladovanje in osredotočenost. Številne pomembne zgodovinske osebnosti, od Marka Avrelija, Toni Morrison, kraljice Elizabete II. do Martina Luthra Kinga mlajšega, so razumele moč navad in postavljanja meja ter jih vključile v svoje živ­ljenje. Izhodišče za razmislek in kasnejšo akcijo je torej jasno: da bi dobro delovali v družbi, moramo najprej obvladati sebe, svoja čustva, misli in dejanja. Priporočam! 

Samo Rugelj, Bukla 173–174

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...