Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vedno enako

Brezčasni nauki o tveganju, priložnostih in dobrem življenju
Morgan Housel
Vedno enako Novo
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Angažirano
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7136-89-0
Naslov izvirnika Same as Ever
Podnaslov izvirnika A Guide to What Never Changes
Leto izdaje izvirnika 2023
Prevod Samo Kuščer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
410 g
281 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
knjige umco
psihologija in psihiatrija
družbene vede > ekonomija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kaj ostaja enako v spremenljivem svetu

Nova knjiga avtorja uspešnice Psihologija denarja

»Uvidi fantastičnega pripovedovalca, ki vam bodo spremenili življenje.« – Ryan Holiday

Ko načrtujemo svojo prihodnost, se pogosto sprašujemo, kaj se bo dogajalo z našim lokalnim in kaj z globalnim gospodarstvom ter politiko v prihodnjem letu ali dveh. Včasih se zazremo še dlje v prihodnost in ugibamo, kakšen bo naš svet čez desetletje ali več.

Vendar je napovedovanje težavno. Neznank in spremenljivk je preveč. Pomembni dogodki, ki oblikujejo našo prihodnost, so na žalost nepredvidljivi. Zato si moramo v resnici zastaviti drugačno vprašanje. To se glasi: kaj bo v naslednjih desetih letih enako, kot je danes? Kaj bo enako čez četrt stoletja, stoletje?

Poznavanje tistega, kar se sčasoma ne spremeni ali pa se spreminja zelo počasi, je veliko bolj uporabno in tudi bolj pomembno kot nezanesljivo napovedovanje neznane prihodnosti.

V knjigi Vedno enako, nas Morgan Housel, avtor izjemne uspešnice Psihologija denarja, s svojim nezgrešljivim darom za pripovedovanje ter s svojim poznavanjem gos­podarstva in zgodovine, popelje skozi 23 zgodb, s katerimi pokaže, da človeško življenje, obnašanje in poslovanje bolj ali manj ves čas ostajajo enaki.

Oboroženi z znanjem s področja nespremenljivega boste imeli v rokah mogočno orodje in veščino, s katerima boste lažje razmišljali o (prihodnjem) tveganju, priložnostih in o tem, kako krmariti skozi negotovo prihodnost.

Ko boste torej v tej knjigi prepoznali znane teme, ki se ponavljajo iz leta v leto, se boste zalotili, da prikimavate in si sami pri sebi rečete: »Da, vedno enako.«

IZ KNJIGE

»Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos je nekoč dejal, da ga pogosto vprašajo, kaj se bo spremenilo v naslednjih desetih letih. ‘Skoraj nikoli me ne vprašajo, kaj se v naslednjih desetih letih ne bo spremenilo,’ je dejal. ‘A moram vam povedati, da je to vprašanje dejansko pomembnejše.’
Kar se nikoli ne spremeni, je pomembno, saj lahko iz tega precej zanesljivo ugotavljamo, kako se bo oblikovala prihod­nost. Bezos je dejal, da si ni mogoče zamisliti prihodnosti, v kateri si Amazonove stranke ne bi želele nizkih cen in hitre dostave, zato lahko v to dvoje brezskrbno veliko vlaga.
Enak pogled deluje skoraj na vseh področjih življenja.«

O AVTORJU

Morgan Housel je partner pri podjetju Collaborative Fund. Pred tem je bil kolumnist časopisa The Wall Street Journal. Za svoje pisanje o finančnih temah je bil dvakrat nagrajen, večkrat pa se je uvrstil tudi med finaliste nagrad, ki jih podeljujejo za pisanje o denarnih temah. Psihologija denarja, njegova prva knjiga, je imela širok mednarodni odmev in je bila prevedena v več kot trideset jezikov po vsem svetu. Knjiga Vedno enako je njegova najnovejša knjiga in drugi prevod v slovenščino.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...