Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vojko Duletič – obstranec

Ustavljeni čas filma
Tone Frelih
Vojko Duletič – obstranec -10%
22,41 € 24,90 € Prihrani 2,49 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,67 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Druge filmske knjige
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6803-25-0
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
480 g
235 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost > film
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

V plejadi slovenskih filmskih avtorjev Vojko Duletič gotovo zasluži načrtno obravnavo. Morda ne toliko zaradi obsežnosti opusa kot zaradi izjemnega položaja, ki si ga je priboril v slovenski filmski zgodovini. S svojim odnosom do ustvarjanja in književnih del, ki so mu služila kot spodbuda pri izboru tem in izpovednih motivov, je Duletič kazal povsem edinstven, netaktno rečeno, superioren odnos. Prav vsi Duletičevi filmi (kratkometražni in celovečerni) so že v času nastanka burili tako filmske kritike kot tudi gledalce.

Tone Frelih je v knjigi Vojko Duletič – Obstranec sistematično in natančno obdelal celoten Duletičev opus, ki obsega osem celovečernih filmov (od Samorastnikov, za katerega je napisal scenarij, preko filmov Na klancu, Ljubezen na udoru, Med strahom in dolžnostjo, Draga moja Iza, Deseti brat, Doktor, ki jih je režiral, do neobičajnega eksperimenta z naslovom Bolečina) in trinajst kratkometražnih filmov, ob tem pa v analizo vključil tudi nerealizirane scenarije. Duletiča je predstavil še kot filmskega kritika, na koncu pa dodal tudi režiserjevo samoizpoved, ki zaokrožuje knjigo o enem najbolj samosvojih slovenskih režiserjev vseh časov.

 

Tone Frelih, filmski režiser in magister dramaturgije, je poleg filmov tudi avtor mnogih filmskih zapisov v dnevnem in revijalnem tisku pa tudi avtor tematskih knjig o filmu Od pesmi do filma, Med sanjami in resnico, Poklon Bertu Sotlarju in France Štiglic – od epopeje do nostalgije. Poleg tega je tudi en od prepoznavnejših slovenskih piscev kriminalnih romanov, kot so Triinšestdeset stopnic, Umazani posli, Samomor upokojenega sodnika, Usodna laž in Truplo ob progi.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...