Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Murva Fabianijevih

Stoletje miru na Krasu
Renato Ferrari
Murva Fabianijevih
18,00 € 18,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,54 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladika
Leto izdaje 2020
ISBN 978-88-7342-264-8
Naslov izvirnika Il gelso dei Fabiani
Leto izdaje izvirnika 1997
Prevod Evelina Umek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
520 g
262 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga tržaškega pisatelja Renata Ferrarija v slovenskem prevodu Eveline Umek nam pričara čas konca 19. in začetka 20. stoletja, ki je daleč za nami, vendar hkrati tako živ in pristen, da nas prevzave. Murva Fabianijevih je pripoved o spoznavanju, ljubezni, in rasti mlade mestne punce Charlotte von Koffler. Postavljena je najprej v Trst, nato v trdo in še nekoliko divje naravno okolje kobdiljskega Krasa. V tem okviru zaživijo nepozabni junaki, katerim je potreba po ljubezni glavno življenjsko gonilo.

 

O avtorju:

Renato Ferrari se je rodil tržaškim staršem leta 1908 v Gorici. Leta 1934 se je preselil v Milan in tam živel do smrti leta 2002. Poleg knjige Murva Fabianijevih je izdal zibrko novel Cani e gatti v Trieste (Psi in mačke v Trstu, 1983), ki jih je skoraj vse napisal v dvajsetih in tridesetih letih, in roman Il Caffè Ferrari ai Volti di Chiozza (Kavarna Ferrari pri Volti di Chiozza, 1993), ki dopolnjuje avtorjevo družinsko kroniko. Leta 1998 je izdal še roman Nudi di donne (Ženski akti).

Recenzija Bukla

Renato Ferrari, italijanski pisatelj in borec proti fašizmu (1908–2002), je v italijanskem jeziku pred leti napisal kroniko razvejane in večkulturne družine, ki je živela na Krasu, kjer se prepišnost vetrov in bučanje morja v Trstu zgošča v posebno svobodo bivanja. Zato je Kras vedno znova, ko se vračamo v to svojstveno, nikdar do konca odkrito pokrajino, simbol svobode in odprtosti – kjer lahko zadihamo to prostranost. Trst, Kobdilj, Štanjel, čudovit Ferrarijev vrt v Štanjelu in stoletna murva, ki stoji kot znamenje stabilnosti časov, kakor je omenjeno v knjigi, bomo ugledali skozi prizmo oseb v romanu, skozi razširjeno družino, skozi ljubezensko zgodbo, pa tudi skozi zgodovinske okoliščine, ki so močno vplivale na usodo tamkajšnjih ljudi. Že četrta izdaja v slovenščini je zagotovo dokaz, da roman razkriva za širšo množico pomembne dogodke in je napisan tako, da pritegne ne samo ljudi, ki živijo na tem kulturno in zgodovinsko bogatem delu slovenske dežele, ampak tudi širše po Sloveniji in tudi onkraj naših meja.

Sabina Burkeljca, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...