Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Naučen sovraštva, doživel ljubezen

Od islamista do postavljavca mostov
Yassir Eric
Naučen sovraštva, doživel ljubezen

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2020
ISBN 978-3-7086-1095-5
Naslov izvirnika Hass gelernt, Liebe erfahren
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Viktor Staroselec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
390 g
192 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Kdor se hoče spopasti z islamističnim terorizmom, mora ugotoviti, kdo ali kaj te teroriste prežema. V koranski šoli, v mošeji in doma sem se naučil sovražiti. Zviška sem gledal na drugoverce in sem bil pripravljen jih umoriti. Ko sem veliko prepozno opazil, da sem škodoval samemu sebi, je bil moj svet, v katerem sem živel, postavljen na glavo.«

Yassir Eric se spreobrne h krščanstvu, njegova družina ga zaradi tega razglasi za mrtvega, zbežati mora iz Severnega Sudana. V Nemčiji prične z novim življenjem. Njegova knjiga je nujno potreben priročnik za vse tiste, ki jih zanima kritični dialog z islamom.

Recenzija Bukla

Za zahodno krščansko civilizacijo so teroristične akcije islamskih skrajnežev zlo brez opravičila, ki ga niti ne poskuša razumeti. Tudi avtobiografija Sudanca, ki je po čudežni ozdravitvi bratranca prestopil v krščanstvo, ne ponuja razumne razlage za netenje sovraštva do nevernikov, ki bi mu po končanem študiju korana moral slediti tudi sam. Razkriva pa, kako poteka strogo šolanje in urjenje izbranih dečkov za božje vojščake, mudžahedine, ki jim smrt v boju z neverniki pomeni mučeništvo in čast. Opisuje svojo trdo pot po tem, ko se mu je po prelomu z islamom odrekla družina in je postal žrtev policijskega preganjanja in mučenja, dokler ni dobil zavetja v Keniji in nato v Nemčiji, kjer se je ob težavnem prilagajanju povsem drugačnemu kulturnemu okolju – pri opisih svojih nerodnosti zna biti tudi duhovit – zamenjal identiteto in se poročil. Odtlej se, tudi sam begunec, kot evangeličanski pastor v Evropskem inštitutu za migracije zavzema za pomoč vsem, ki so zaradi naučenega sovraštva še danes prisiljeni bežati, da si rešijo golo življenje. Besedilu je dodan priročni slovarček arabskih besed.

Iztok Ilich, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...