Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nikoli ne reci, da te je strah

Giuseppe Catozzella
Nikoli ne reci, da te je strah
27,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Odisej
Leto izdaje 2016
Naslov izvirnika Non dirmi che hai paura
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Eva Kobe Pavlovič
Spremna beseda Mirjam Milharčič-Hladnik
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 4,5 cm
370 g
271 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
biografije in spomini
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vse, kar si Samia želi, je teči. Teči zase, za Somalijo, ki jo pretresa vojna, živeti v miru. Kljub težkim razmeram, lakoti in pomanjkanju se ji kot najmlajši in najlažji tekačici uspe uvrstiti na olimpijske igre in vzbuditi pozornost svetovne javnosti. Obet veličastne prihodnosti kljub bolečini zaradi razmer v domovini in izgubi najbližjih je blizu na otip. A da bi sploh lahko uresničila svoje sanje, se mora najprej odpraviti na težko pot, na kateri se znajde na milijone beguncev po vsem svetu.

Italijanski novinar in pisatelj Giuseppe Catozzella (1976) piše za reviji L’Espresso in Vanity Fair ter časopis La Repubblica in italijansko izdajo Financial Timesa. Napisal je romana Espianti (Organi) in Alveare (Blok, prirejen je bil za več gledaliških iger, po njem je nastal film). Njegov tretji roman Nikoli ne reci, da te je strah je nastal po resničnih dogodkih in je preveden v več jezikov. Leta 2014 je prejel prestižno nagrado strega, ki jo podeljujejo mladi bralci. Po romanu nastaja film in televizijski dokumentarec.

Recenzija Bukla

»Nikoli ne reci, da te je strah, moja mala. Nikoli. Ker potem si tisto, česar te je strah, začne domišljati, da je nekaj mogočnega in da te lahko premaga,« reče oče somalski deklici Samii, ki ima v življenju samo eno željo – da bi lahko tekla in da bi enkrat v teku lahko zastopala svojo domovino. Zgodba te dramatične knjige, ki že kmalu po začetku zareže do kosti, vzleti v trenutku, ko se Samia, preprosto osemletno dekle z velikimi tekaškimi ambicijami, s precej počasnejšim prijateljem preganja po ulicah vojaško in politično napetega Mogadiša. Nadaljevanje je literarna rekapitulacija življenjske zgodbe resnične Samie Yusuf Omar, o kateri je italijanski pisatelj Giuseppe Catozzella napisal svoj tretji roman, po njem pa bodo posneli tako igrani kot tudi dokumentarni film. Za to imajo seveda veliko razlogov: zgodba Samie je po eni strani epsko inspirativna, po drugi strani pa v enaki meri tudi tragična. Eden od letošnjih presežkov v zbirki Odisej, pri katerem najprej preberite roman, šele potem pa na internetu raziščite, kaj se je s Samio zgodilo v resničnem življenju.

Samo Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...