Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poslednji kristjani

Beg in izgon z Bližnjega vzhoda
Andreas Knapp
Poslednji kristjani
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-403-4
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Die letzten Christen
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Jože Stabej
Spremna beseda Ivan Janez Štuhec
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
320 g
256 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
religija > krščanstvo
biografije in spomini
zgodovina
družbene vede > politika

Povej naprej

Založnik o knjigi

V Evropi nas poleg televizijskih poročil na vojno v Siriji opo­zarjajo zlasti begunci, ki si tu iščejo nov dom. Avtor se je z njimi srečal v rodni Nemčiji in nato po spletu okoliščin tudi v begunskih taboriščih na severu Iraka, kjer še živijo kristjani, ki govorijo Jezusov jezik – aramejščino. Pretreslji­va pričevanja tamkajšnjih poslednjih kristjanov sredi isla­miziranega sveta nam jasno kažejo, zakaj je trpka usoda begunstva zanje pogosto zadnja možnost preživetja. Več­krat nagrajeno delo med slovenske bralce pospremi uvod Ivana Štuheca, ki dogajanje umesti v širši zgodovinski in mednarodnopolitični okvir.

Ob poročilih o sirski vojni in islamistični strahovladi na Bližnjem vzhodu le redko kdo omeni usodo tamkajšnjih kri­stjanov, na katerih se že dolga stoletja lomijo kopja takšnih in drugačnih – vselej zgolj kratkovidnih – interesov velesil. Nedavna stota obletnica ponekod še vedno zamolčanega ro­domora nad Armenci je bila zgolj bled opomin na preganja­nje, ki so mu v tem delu sveta izpostavljeni prvotni krščanski prebivalci. Zaradi neznosnih razmer, ki pogosto izhajajo iz povsem zakonsko utemeljene neenakosti, se njihovo število na Bližnjem vzhodu drastično manjša. So ti, ki jih je srečal Andreas Knapp, poslednji bližnjevzhodni kristjani? Zgodo­vinsko in dokumentarno podkrepljeno delo prinaša drago­cena izhodišča za razmislek o sedanjem zgodovinskem tre­nutku ter nas vabi, da v njem trezno prevzamemo svoj del odgovornosti.

o avtorju

Andreas Knapp (1958), doktor teologije, je duhovnik in pesnik in je več let vodil bogoslovno semenišče v Freibur­gu. Leta 2000 se je pridružil redu Jezusovih malih bratov. Danes s tremi sobrati živi v blokovskem naselju v Leipzigu, deluje kot zaporniški duhovnik in se posveča tudi begun­cem. Andreas Knapp je avtor številnih knjižnih uspešnic.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...