Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Čuječnost za starše

Amber Hatch
Čuječnost za starše
27,99 € 27,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,84 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-01-5521-8
Naslov izvirnika Mindfulness for Parents
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Alex Ogg
Prevod Andreja Piškur Vodopivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,8 x 14,8 cm
350 g
271 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Čuječnost, vse bolj priljubljeno metodo za obvladovanje stresa, lahko koristno uporabite tudi pri vzgoji. V tej knjigi s številnimi vajami za krepitev čuječnosti boste izvedeli, kako nam lahko pomaga vse od poroda in v prvih letih starševstva.

Med drugim se boste naučili, kako v kriznih situacijah ohranite mirno kri, kako se bolje povežete z otrokom, ustrezneje odzivate na njegov jok, kako se z otrokom igrate, kako mu pomagate razvijati pozitivno naravnanost, se ukvarjate s težavnim vedenjem in še in še. Aktualna, praktična in nadvse uporabna knjiga je polna nasvetov in zamisli, s katerimi boste poskrbeli za mirnejši, bolj zadovoljen in sproščen družinski vsakdanjik.

Zakaj je ta metoda staršem pisana na kožo?
Čuječnost izboljša življenje vsakomur, vendar boste prav starši te prednosti še toliko bolj cenili. Da bi bili kos novemu družinskemu življenju, morate pogosto usvojiti nove tehnike in veščine, kar je zlasti pomembno v prvih letih otrokovega življenja.

Zato bo knjiga Čuječnost za starše bo pomagala staršem, ki:
- se prvič srečujete s starševstvom in čuječnostjo,
- ste že starši, vendar vam je čuječnost nova,
- že uporabljate čuječnost, vendar potrebujete pomoč pri njenem vključevanju v družinsko življenje.

Recenzija Bukla

Porod, nova vloga starša, življenje z dojenčkom in prva leta starševstva so za marsikoga izziv, ki povzroča precejšen stres. Težave se seštevajo – telesni napori, pomanjkanje spanca, soočanje z novim življenjskim slogom, prevzemanje nove vloge, težave nege in vzgoje najmlajših … Avtorica se je z vsem naštetim soočila sama in v iskanju izboljšanja razvila metodo čuječnosti za starše. Metoda se opira na budistično čuječnost, ki goji večtisočletno védenje, kako prekiniti negativno razmišljanje in najti zadovoljstvo ter mir. Pomemben gradnik čuječnega starševstva je meditacija, za katero se zdi, da zanjo vsaj na začetku življenja z dojenčkom in malčkom »ni časa«. Avtorica povsem konkretno svetuje, kje najti čas zanjo in kako jo udejanjati in povezovati z vsakodnevnimi dejavnostmi. Priročnik prične z nasveti in koraki poglabljanja v čuječno starševstvo s porodom, nato potuje po časovni premici, kot se razvijata dojenček in malček, približno do tretjega leta, ko otrok vstopi na razvojno stopnjo »težavnega vedenja«. Poglavja je mogoče brati zvezno ali pa takrat, ko se težava pojavi. Hitro oporo učenja čuječnosti olajšajo povzetki v okvirčkih na koncu poglavij. Knjiga je napisana razumljivo, toplo in s srcem za vse v družini, da bi skupaj zaživeli harmonično in notranje usklajeno.

Maja Črepinšek, Bukla 164

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...