Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dar disleksije

Zakaj nekateri pametni ljudje ne znajo brati in kako se tega lahko naučijo
Eldon M. Braun, Ronald D. Davis
Dar disleksije
21,90 € 21,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba V. B. Z.
Zbirka Strokovno poljudna
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6468-47-3
Fotografije Philip C. Davis
Ilustracije Mia Sutter
Prevod Nives Skamlič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
259 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

S težavami, ki jih povzroča disleksija, se sooča vse več otrok in mladostnikov. V večini primerov nastopijo negativne posledice disleksije prav v najbolj občutljivem razvojnem obdobju otroka – prvi razredi osnovne šole, ko se učenec začne spopadati z branjem. Prikrajšanost in izkušnje neuspešnosti lahko povzročijo pri otroku z disleksijo, poleg takoj vidnih težav pri branju in zaostajanju v dojemanju učne snovi, še veliko globlje reze v otrokovo samopodobo in samozavest.
Dar disleksije prinaša preprost in zelo sistematično pripravljen program obravnave otrok, ki temelji na avtorjevem spoznanju o drugačnih načinih zaznavanja teh otrok.
Ob pravilni obravnavi, katere preprosto in uspešno pot nam predstavlja knjiga Dar disleksije, v relativno kratkem času odpravimo težave in dosežemo, da odpre disleksija osebam vrsto možnosti, ki jih oseba brez disleksije nima.

Recenzija Bukla

H. C. Andersen, Leonardo da Vinci, Walt Disney, Albert Einstein – to je le nekaj izjemno nadarjenih znanih ljudi z disleksijo. Ta označuje motnje branja in pisanja, povezane s pomanjkanjem pozornosti, motnjami v doživljanju časa in prostora, slabim pomnjenjem zaporedja itd. Vsak človek s to motnjo ima drugačen izbor simptomov, zato jo je včasih težko prepoznati. Avtorja želita s knjigo pokazati, da je disleksija hkrati tudi poseben dar, ki se lahko izraža v ustvarjalnosti, inovativnosti, odličnem vizualnem predstavljanju ali športu. Knjiga je razdeljena na štiri dele. V prvih dveh pojasnjujeta pojavne oblike in razvoj disleksije pri otroku. V tretjem razložita, kako je le-ta povezana z nadarjenostjo. V zadnjem pa postopoma in zelo nazorno predstavita Davisove postopke, s katerimi otrok doseže orientacijo, popravi zaznavanje in obvlada simbole, kar mu omogoča uspešno branje. Knjiga bo dobrodošla učiteljem, logopedom, svetovalnim delavcem, staršem dislektičnih otrok ter odraslim s to motnjo.

Daniela Šavli

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...