Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Hudo preprosto družinsko ustvarjanje

Tjaša Brajdih, ... [et al.]
Hudo preprosto družinsko ustvarjanje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-295-5
Fotografije Klemen Brumec
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 21,5 cm
660 g
120 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

Založnik o knjigi

52 hudo preprostih zamisli za ustvarjalne družinske (popol)dneve

Izvirno slovensko delo prinaša domiselne ideje, kako lahko družinsko življenje obogatite s kratkočasnim in z ekološko osveščenim ustvarjalnim druženjem. Posebej dragoceno je, da boste večji del potrebščin našli doma – največkrat med že odsluženimi stvarmi. Avtorice so svoje zamisli tokrat strnile že v drugem svežnju predlogov s skupnim imenovalcem Hudo preprosto. Navodila dopolnjujejo nazorne fotografije posameznih korakov izvedbe, da bo izdelava posameznega izdelka res vsakomur razumljiva. Tudi tisti, ki so jih že ob prvi knjigi zasrbeli prsti, se bodo tokratnega nadaljevanja gotovo razveselili!

Ustvarjanje je osnovna človekova potreba, izražanje prek drobnih del pa človeka bogati in mu pomaga razvijati ročne spretnosti. Knjiga prinaša 52 s slikami opremljenih nasvetov tipa naredi sam, ki so zastavljeni kot izhodišče za ustvarjalne (popol)dneve v vaši družini ali skupnosti. Njihov namen je, da starejšim pomagajo na kratkočasen način prenašati rokodelska znanja na mlajše rodove. Ob prijetnem druženju se boste skupaj učili vesti, žagati, rezljati … Naučili se boste uporabljati osnovna orodja, kot rdeča nit pa je v knjigi prisotna tudi skrb za okolje, saj za številne izdelke uporabimo odpadno embalažo in materiale iz narave. Domiseln nabor ustvarjanja v vseh letnih časih bo poskrbel za prijetno razvedrilo doma in v naravi!

O avtoricah
Mlade, ustvarjalne ženske, pretežno tudi mamice, ki jim umetniška žilica ne da miru. Ustvarjalne so same in skupaj, njihove umetnine si lahko ogledate tudi na spletnih straneh www.dominstil.si.

Tjaša Brajdih goji posebno naklonjenost do kraške pokrajine, zlasti do ruja, ki vstopa tudi v njeno oblikovanje torbic, nakita in modnih dodatkov pod blagovno znamko Unikatiasha. Tjaša je v knjigo prinesla svojo spretnost s šivanko in z nitjo ter svojo neizmerno energijo za ustvarjanje novih igrač.

Kaja Podržaj s svojo iskrivostjo, nagajivostjo in velikim naborom idej, kot je uporaba cvetja in drugih naravnih materialov pri okraševanju, prinaša čudovite dekorativne izdelke, povsem drugačne, kot smo jih vajeni. Kaja je v knjigo prispevala kanček svoje ljubezni in spoštovanja do izročila in običajev z Velike planine.

Teja Pintarič s svojo likovno nadarjenostjo, s čutom za podrobnosti in zapletene vzorce ustvarja linije nakita pod svojo blagovno znamko Kvičke Kvačke. Njena želja po odličnosti se odraža v lično narejenih izdelkih ter čudovitih fotografijah, ki napovedujejo posamezne letne čase v knjigi.

Vesna Vogrin kvačka in tke ter svoje znanje z veseljem prenaša na otroke. Ima pretanjen občutek za izbiro navidezno nenavadnih materialov za svoje delo: kvačka z vrvjo, z bakreno žico, s plastično cevjo za vodo in kdaj pa kdaj tudi z volno. Če potrebujete svetilko, taburet ali denarnico, ni težav: Vesna jih bo nakvačkala, stkala ali izvezla.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...