Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najstniki

Praktični vodnik za starše
Ana Kandare Šoljaga
Najstniki
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4641-4
Naslov izvirnika Tinejdžeri
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Seta Oblak
Spremna beseda Jana Zirkelbach
Urejanje Urška Kaloper

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 15 cm
440 g
328 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

O knjigi

V rokah držite praktičen, življenjski in poljuden priročnik z nasveti za »obvladovanje« najstnikov, ki je prilagojen času, v katerem živimo. V njem boste našli zlata pravila skrbi za najstnike, opis najpogostejših napak, ki jih starši delajo pri vzgoji najstnikov, in najpogostejših najstniških težav, nasvete za obravnavanje značilnih »najstniških« tem, kot so prva ljubezen, spolnost, šola, vrstniško nasilje, internet, pomoč doma, prijatelji, ločitev staršev, skrb za videz ipd., izvedeli pa boste tudi, katere so »običajne« tegobe odraščanja in pri katerih bi bilo dobro poiskati strokovno pomoč.

»Najstništvo je res zelo zahtevno poglavje človekovega razvoja tako za otroke kakor tudi starše. Naporno, ne samo zahtevno. To je tudi čas, ko starši delamo več napak, kot si mislimo, in več kot v otrokovih zgodnejših letih. (…) Knjiga me je navdušila s praktičnimi nasveti nekoga, ki ima za sabo kilometre pogovorov, svetovanja, reševanja težav konkretnih najstnikov. Ni le teoretično razpredanje, je tudi praktičen vpogled v pogoste in manj pogoste težave mladostnikov.«

Iz spremne besede Jane Zirkelbach, urednice revije za najstnike Pil in dolgoletne šolske psihologinje

Recenzija Bukla

Sodobni starši potrebujejo za vzgojo svojih najstnikov poleg potrpežljivosti, zrelosti in čustvene stabilnosti tudi nekaj praktičnih navodil in učinkovitih prijemov, saj se čas, v katerem odraščajo današnji otroci, precej razlikuje od let, v katerih so odraščali oni. Znano je, da z vstopom v najstništvo, ko so otroci stari okoli 13 let, poleg hormonskega neravnovesja pride tudi do sprememb v možganskih povezavah in vse to vpliva na čustveno doživljanje in neskladja med zunanjim in notranjim svetom v mladih dušah. Poleg številnih novih odkritij v nevroznanosti je na začetku knjige predstavljenih pet zlatih pravil pa tudi pet najpogostejših napak in seveda, kako se lotiti vseh problematičnih tem, od prve ljubezni, spolnosti, laži, domačih opravil in šolskih obveznosti do premagovanja stresa … Sledijo trije testi zdravja (spanje, prehrana, telesna dejavnost) in predstavitev najpogostejših motenj, ki lahko spremljajo zapleten proces odraščanja in je za zdrav razvoj otroka pomembno njihovo dovolj zgodnje prepoznavanje. Sodobno, praktično in uporabno branje za mnoge med nami.

Renate Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...