Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vzgajanje srečnih otrok

Kako privzgojiti samozavest, uspešnost in srečo
Maureen Healy
Vzgajanje srečnih otrok

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6982-39-9
Naslov izvirnika Growing happy kids
Prevod Anja Bakan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
300 g
247 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

O knjigi

Združevanje vzhodnjaške modrosti in zahodnjaške filozofije za ohranjanje notranje moči pri otrocih. Vsi si želimo, da bodo naši otroci srečni in da se bodo razvili v produktivne, izpolnjene odrasle. Po besedah Laureen Healy, strokovnjakinje za vzgojo, je ključ do uspeha v postavljanju temeljev prave samozavesti. Po dvajsetletnih izkušnjah v vlogi duhovne učiteljice in otroške razvojne strokovnjakinje Healyjeva ve, da samozavesti nikoli ne moremo najti »nekje zunaj«, temveč je to nekaj, kar moramo negovati v sebi.

Healyjeva je dobesedno prepotovala ves svet, ko je iskala najboljše metode za vzgajanje notranje močnih otrok ter povezavo med pravo samozavestjo in trajno srečo. V knjigi Vzgajanje srečnih otrok se opira na svoje budistično znanje, izobrazbo na področju otroške psihologije in najnovejša znanstvena dognanja. Rezultat vsega je njen poglobljeni model za prebujanje samozavesti in negovanje občutka čustvene moči, kar sta temelja za čim srečnejše življenje naših otrok.

Kdorkoli pride v stik z življenjem otroka – bodisi starši, učitelji, vodstvo šole, stari starši ali zdravniki – bo tu našel modre ideje in praktične predloge za spodbujanje otrokove samozavesti in posledično tudi sreče.

Recenzija Bukla

Kako pomagati odraščajočim otrokom, da bodo našli notranjo moč, prebrodili večje in manjše stiske ter v neki fazi srečno zaživeli, je bilo najpogostejše vprašanje, ki je avtorico, razvojno otroško psihologinjo, mučilo dolga leta. Kombinacija zahodnjaške strokovne izobrazbe in vzhodnjaškega tradicionalnega budističnega izročila ji je omogočila zgraditi preprost načrt iz petih korakov, ki jih je poimenovala pet gradnikov samozavesti. Prvi se imenuje biološki ustroj in pomeni maksimiranje otrokovega telesnega in duševnega zdravja, to je zdrave možgane in telo, drugi gradnik je verovanje, kar pomeni, da otrokov um preusmerite v pozitivno in samozavestno razmišljanje, potem to podkrepite s čustvi (tretji gradnik) in okrepite njegovo jedro s pozitivnimi povratnimi informacijami (četrti gradnik je torej socialni vidik) in vero v nekaj višjega, duhovnost, ki je peti gradnik. Vsi so med sabo povezani in izvajanje teh korakov ni namenjeno le staršem otrok, pač pa tudi učiteljem, zdravnikom, starim staršem, ter vsem, ki prihajajo v stik z otroki.

Renate Rugelj, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...