Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ne lajaj na psa

Nova umetnost učenja in treninga
Karen Pryor
Ne lajaj na psa

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Didakta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-261-391-4
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Maja Sužnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
480 g
212 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > domače živali

Povej naprej

Založnik o knjigi

Če se srečujete z vprašanji kako odvaditi psa, da ponoči laja, ali pa kako navaditi svoje otroke, da redno odnašajo umazano perilo v koš za perilo, imate pred seboj čudežno knjigo receptov, kako to dejansko uresničiti. Knjigo priporočajo strokovnjaki Živalskega vrta Ljubljana.

Knjiga Ne lajaj na psa na duhovit način in s primeri iz življenja predstavlja osnovne koncepte kako trenirati živali (in ljudi) z uporabo principov treninga s pozitivno spodbudo. Če se srečujete z vprašanji kako odvaditi psa, da ponoči laja, ali pa kako navaditi svoje otroke, da redno odnašajo umazano perilo v koš za perilo, imate pred seboj čudežno knjigo receptov, kako to dejansko uresničiti.

Knjiga je zakladnica koristnih nasvetov in konkretnih idej, kako izboljšati sobivanje z domačimi živalmi ali pa z otroki in celo s šefom v službi, saj pojasnjuje, kako vplivati na oblikovanje vedenja in učenje novih veščin, tako pri nas samih, kot tudi pri drugih. Z branjem te zabavne knjige boste pridobili razumevanje temeljnih principov oblikovanja vedenja, ki delujejo pri treningu živali ali ljudi, kakor zakoni fizike.

Manj učinkovite in predvsem manj prijetne vzgojne metode za učenje pasjih mladičkov ali vzgojo svojih najstnikov, kot so kritiziranje, grožnje, odrekanje in kaznovanje, boste lahko zamenjali s hitrejšimi, boljšimi in predvsem mnogo bolj zabavnimi metodami, ki jih boste spoznali v knjigi.

Avtorica knjige Karen Pryor je z izdajo knjige "Don\'t shoot the dog" v osemdesetih letih postavila mejnik in temelj za delo z živalmi in ljudmi z uporabo principov pozitivne spodbude. Njena knjiga je kot biblija za trenerje živali po vsem svetu - uporabljajo jo trenerji živali v živalskih vrtovih in parkih, trenerji psov, konjev, ptic in drugih živali. Knjiga postaja skoraj obvezno čtivo za lastnike psov in mačk, saj poleg osnovnih orodij za trening živali ponuja tudi odličen nabor metod za odpravljanje neželenih vedenj, ki jih okoli nas počno naše ljube živali in tudi ljudje.
Zaradi jasne in zabavne razlage metod učenja vedenja je knjiga Ne lajaj na psa klasična prodajna uspešnica.

Recenzija Bukla

Delo Ne lajaj na psa je izvrstno za vsakogar, ki mu preglavice povzroča pes, ki laja; sostanovalec, ki ne pospravlja za sabo; šef, ki nenehno sitnari; ali pa mačka, ki nenehno uničuje naš najljubši kavč. Čeprav knjiga po naslovu sodeč prikazuje osnove vzgoje živali, že po prvih prebranih straneh ugotovimo, da isti temelji vzgoje veljajo tudi za ljudi. Avtorica Karen Pryor nam humorno in skozi primere iz resničnega življenja pokaže najučinkovitejše tehnike za spodbujanje želenega vedenja pri psu (in drugih živalih), kar knjigo naredi privlačno ne le za lastnike živali, ampak za vse nas. Le kdo bi si mislil, da lahko z isto tehniko šefa pripravimo do tega, da se začne obnašati bolj prijazno, in psa do tega, da stoji pri miru, ko oskrbujemo njegove poškodbe?

Neža Poznič, Bukla 115-116

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...