Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Superhrana za vsak dan

Jamie Oliver
Superhrana za vsak dan
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4306-2
Naslov izvirnika Everyday super food
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Srđan Milovanović
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 19,5 cm
1.230 g
311 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Težko pričakovano novo delo najpriljubljenejšega kuharja na svetu – recepti za zdravje in srečo!

To je moja najbolj osebna knjiga doslej. Da sem jo lahko ustvaril, sem se podal na celostno popotovanje po svetu zdravja in prehrane. Z njo vas želim navdihniti, da bi uživali karseda zdravo, srečno in polno življenje, pri tem pa sem uporabil tisto, kar najbolje poznam – izjemno hrano. Hrano moramo ceniti, jo deliti in uživati v njej, zdrava hrana pa mora biti raznovrstna, okusna in predvsem zabavna. Knjiga je polna polnovrednih in uravnoteženih obrokov, ki vas bodo nasitili in zbudili vaše brbončice. Ker sem posvetil veliko časa področju prehranskih vrednosti, mi lahko zaupate, da je vsak recept dobra izbira. Če iz knjige poberete le peščico dobrih idej, boste začeli razmišljati drugače o hrani. S to knjigo vam želim pomagati, da se boste o svoji prehrani večinoma odločali prav.- Z ljubeznijo, Jamie xxx

Jamie Oliver je svetovna zvezda na področju kuhanja in prehranskih kampanj. V šestnajstletni karieri snemanja kuharskih oddaj in izdajanja knjig je navdihnil na milijone ljudi, da so se lotili kuhanja in uživanja sveže, okusne hrane. Z dobrodelno organizacijo Jamie Oliver Food Foundation in vsakoletnim dogodkom Food Revolution Day želi izboljšati življenje ljudi po vsem svetu z izobraževanjem o boljši prehrani.

Jamie je začel kuhati pri osmih letih v pubu svojih staršev The Cricketers v mestu Clavering v grofiji Essex v Angliji. Po šolanju je začel delati kot chef, kar ga je pripeljalo v The River Café, kjer ga je opazila televizijska produkcijska ekipa. Tako se je leta 1999 začela serija Goli kuhar.

Leta 2001 je prenehal snemati serijo in odprl restavracijo Fifteen v Londonu, ki še danes usposablja težavno in zapostavljeno mladino za delo v gostinstvu. Nekaj let zatem je začel pozivati k izboljšanju kakovosti šolske prehrane v Združenem kraljestvu, kar je prispevalo k velikim spremembam v šolski prehrani. Njegova Fundacija upravlja restavracijo Fifteen restaurant in program vajeniškega usposabljanja v Londonu, sestrski restavraciji v Cornwallu in Amsterdamu in središča Jamiejevega t. i. Ministrstva za prehrano (Ministry of Food Centres) v Združenem kraljestvu in Avstraliji. Jamie je zasnoval tudi tečaje Home Cooking Skills, ki potekajo v srednjih šolah, in Kitchen Garden Project, novi program izobraževanja osnovnošolcev o gojenju vrtnin in pripravi hrane. Jamie Oliver Food Foundation v ZDA poskuša izboljšati znanje šolarjev, podjetij in skupnosti o primerni prehrani, s programi, ki potekajo v sodelovanju s partnerji, pa se to znanje trudi prenesti tudi širše.

V njegovi uspešni poslovni mreži so mednarodne verige restavracij Barbecoa in Jamie’s Italian po vsem Združenem kraljestvu in drugod po svetu, poleg tega pa še cela paleta živilskih in neživilskih izdelkov, ki jih prodajajo po vsem svetu.

Jamie Oliver redno piše za svojo revijo Jamie Magazine, se pojavlja na svojih kanalih spletnega portala YouTube z imenoma »Jamie Oliver’s Food Tube« in »Drinks Tube«, razvil je pet nagrajenih aplikacij za telefone in napisal šestnajst uspešnih knjig, od katerih je številne spremljala tudi televizijska serija. Živi v Londonu in Essexu z ženo Jools in njunimi štirimi otroki: Poppy, Daisy, Petal in Buddyjem.

Recenzija Bukla

»Super« Jamie trdi, da je prav ta njegova kuharska knjiga najbolj vplivala na njegov način dela in pripravo obrokov. S poudarkom na uravnoteženosti obrokov iz skrbno izbranih sestavin ter z upoštevanjem finančnih stroškov nakupa in priprave hrane mu je uspelo z njegovo prehransko ekipo ustvariti kopico idej za pripravo zdravih, zabavnih in preprostih obrokov. V knjigi najdete vsaj 30 zajtrkov, 30 kosil in prav toliko večerij, ki so najbolj praktični, kot pravi avtor, za dneve »od ponedeljka do četrtka ali petka«, ob koncu tedna pa kuhajmo drugače, »za dušo«. Živobarvni recepti vsebujejo kombinacije živil iz celotne prehrambne piramide in upoštevajo dnevno priporočene količine vseh potrebnih hranil, ki se med seboj odlično dopolnjujejo ter tako zagotavljajo uravnotežene in hranljive obroke. Recepti so obogateni s slikovnim gradivom, prav vsak pa na koncu vsebuje tudi zapis hranilne vrednosti. Slaven londonski kuhar, ki svojo kuharsko dejavnost širi tudi prek televizijskih oddaj, spletnih kanalov, kuharskih tečajev in z verigo restavracij, nam tokratno kuharico predstavlja kot njegovo osebnostno popotovanje, na katerem si je tlakoval pot do srečnejšega, bolj zdravega in učinkovitejšega vsakdana.

Diana Volčjak, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...