Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Weber 2.0

Velika knjiga peke na žaru
Jamie Purviance
Weber 2.0
34,80 € 34,80 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,04 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Dedal
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-6612-76-0
Naslov izvirnika Weber's ultimate grilling
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Ray Kachatorian, ... [et al.]
Ilustracije Joel Holland, Jeanette Mokosch, Felicita Sala
Prevod Katja Jenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 21,5 cm
1.620 g
358 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

PRAV VSE, KAR MORATE VEDETI O PEKI NA ŽARU. Weber in revija Dober tek: od profesionalcev – za poznavalce! Nova vrhunska knjiga za privržence žara! Več kot 800 fotografij, ki vas bodo vodile korak za korakom.

Več kot 125 skrbno preverjenih receptov za raznovrstne dobrote na žaru spremlja nazorno ilustrirana predstavitev tehnik, 800 nazornih fotografij pa nas korak za korakom vodi med postopki priprave, s katerimi usvajamo tisto bistveno – preprostost, povezano z obvladovanjem štirih bistvenih elementov peke na žaru: temperature, časa, tehnike in pripomočkov. Razlage sodobnih pristopov k peki na žaru, ki vključujejo nasvete za uporabo različnih tipov žara in dimljenje, avtor dopolnjuje z zanimivimi znanstveno podkrepljenimi anekdotami, tabelami priporočenih temperatur, infografikami in ilustracijami.

Vse, kar morate vedeti, da postanete BBQ mojster! Jamie Purviance nam zaupa svoje 4 ključe do uspeha:
- Temperatura, čas, tehnike in pripomočki – z njimi vsak lahko postane mojster žara.
- 125 popolnoma novih receptov – od klasičnih svinjskih reber do pikantnih takosov.
- Več kot 800 fotografij korak za korakom – da bo vsak gib in prijem pravi.

O AVTORJU:

Jamie Purviance je svetovno znani strokovnjak za peko na žaru, ki ima dar, da prav vsakogar lahko nauči, kako to bolje početi. Po diplomi na Univerzi Stanford je poučeval angleščino v Kaliforniji in nato v Indoneziji. Prav v Aziji se je silno navdušil na kuhanjem na prostem, kar mu je pognalo dim po žilah in ga pripeljalo do kuharske šole. Z odliko je diplomiral na Ameriškem kulinaričnem inštitutu in se poklicno posvetil kulinariki, med drugim je napisal več kuharskih uspešnic, ki so se uvrstile na lestvico najbolje prodajanih knjig v New York Timesu, in bil nominiran za nagrado Jamesa Bearda. Leta 2018 smo izdali njegovo prvo Veliko knjigo peke na žaru, leta 2019 Weber Največji hiti, letošnja Velika knjiga peke na žaru 2.0 pa je vrhunec njegovega 20-letnega sodelovanja z Webrom.

IZ UVODA AVTORJA:

Priznam! V mladosti sem se pri peki na žaru obnašal kakor nevešč uporniški najstnik, ki prvič v roke vzame električno kitaro in preprosto začne brenkati. Kaj se je pa sploh treba naučiti? Pač zakurim žar, sem si mislil, vržem meso na rešetko in vse drugo se bo zgodilo samo od sebe. V mojem primeru se je po navadi zgodilo to, da so izbruhnili plameni, ki so jim sledili oblaki črnega dima. Ko sem potem postregel s kosi neprepoznavnega zoglenelega mesa, so se prijatelji zdrznili ali pa posmehovali. Nikomur ni bilo do tega, da bi to jedel. Ne prijateljem, ne hišnim ljubljenčkom, niti meni.

Nazadnje me je želja, da bi bolje jedel, pripeljala na Ameriški kulinarični inštitut, kjer sem prestal dve leti neizprosnega urjenja v kuharskih tehnikah. S tem so se izjemno izboljšale tudi moje veščine peke na žaru. Kmalu zatem sem začel sodelovati z Webrom. To je bila sijajna priložnost, da sem se iz prve roke učil peke na žaru od strokovnjakov vodilnega ponudnika žarov na svetu. V enem letu sem napredoval iz fanta, ki je približno obvladal peko na žaru, do avtorja kuharskih knjig, brezmejno navdušenega in z bogatim znanjem o vseh slogih kuhanja na prostem. To pripovedujem zato, da bi opozoril, kako se nihče preprosto ne rodi z veščinami peke na žaru. Vsi se učimo sproti. Moja učna leta so bila intenzivna in skrajna. Toda vi ne potrebujete kuharske šole ali službe pri Webru. Vaša pot je lahko preprosto ta, da uporabljate to knjigo. V rokah držite kompendij vsega, kar sem se naučil o peki na žaru – v kuharski šoli, v restavracijah, pri Webru in na vrtovih veščih mojstrov peke na žaru po vsem svetu.

Morda se vam bo knjiga na prvi pogled zdela samo kot zbirka receptov in po svoje je tudi to. A če pogledate pobliže, je v resnici veliko več. Je nazorno ilustrirana predstavitev tehnik, ki poskrbijo, da bo na vaših krožnikih boljša hrana. Izbrane recepte sem vključil zato, ker sem prepričan, da jih je res vredno pripraviti, pa tudi zato, ker so odlični primeri za postopke, ki jih lahko uporabite tudi pri drugih receptih. S to knjigo vas želim naučiti toliko o peki na živem ognju, da se boste vedno, ko se boste lotili peke na žaru – pa če boste pripravljali katerega od mojih receptov ali svojega –, odlično odrezali.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...