Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Post in celostna hrana človeka

Sonja Bertalanič
Post in celostna hrana človeka
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6861-78-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Spremna beseda Vesna Bukovac, Marjan Skalicky, Marjan Videnšek
Urejanje Jože Vetrovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
290 g
185 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Sonje Bertalanič, magistrice varne prehrane, je pomembno sporočilo; da lahko življenjski procesi v našem telesu zatrejo in izločijo škodljive snovi ter popravijo škodo. Ne z »zdravljenjem« s t.i. »zdravili«, temveč z uporabo istih snovi in pogojev, ki primarno omogočajo živemu organizmu, da se v naravi normalno razvija in živi. Kot lepo piše v pričujoči knjigi so to: naravna, polnovredna hrana, svež in čist zrak, čista pitna voda, primerne telesne dejavnosti, svetloba sonca, dovolj spanja in počitka in med drugim tudi pravilno voden post. Ne gre za »zdravila« in »terapije«, gre za zdrav življenjski slog, ki zadovoljuje temeljne fiziološke potrebe človeškega organizma.

 

Veličastna energija avtorice te bo vodila skozi vsebine, ki se zlivajo v uravnoteženo celoto modrosti o postu in celostni hrani človeka.

doc. dr. VESNA BUKOVAC, univ. dipl. inž. kem. tehnol.

 

Avtorici knjige gre zahvala, da je s svojim delom ovrgla del mita o priporočilih za zdravo življenje in postavila nove smernice za priznanje RESNICI ...

Prim. prof. dr. MARJAN SKALICKY, dr. med.

Recenzija Bukla

Avtorica Sonja Bertalanič je tritedenski post najprej preizkusila sama, pozitivni učinki pa so jo spodbudili, da je temu posvetila tudi svojo magistrsko nalogo, ki je sedaj predelana izšla tudi v knjižni obliki. V njej uporabno in večplastno obdeluje zgodovino posta, različne vzroke in razloge zanj (od religioznih do zdravstvenih), našteje omejitve, ki jih je treba upoštevati pri njegovem izpeljevanju, da ta poteče brez zapletov, ga razširi, denimo tudi na področje dihanja in uživanja čiste pitne vode, poveže post še s prehranjevanjem na splošno, od ustrez­nega načina kmetijstva do izbire pravih (presnih) živil, tako da dobimo lepo zaokrožen vpogled na ta fenomen, ki ni omejen samo na človeka, saj v živem svetu marsikatera žival ali pa rastlina doživlja obdobje, ko se mora zaradi (zunanjih) okoliščin za nekaj časa odpovedati hrani.

Samo Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...