Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Simple kuharica

Yotam Ottolenghi
Simple kuharica
39,00 € 39,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 1,17 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Vida
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95257-6-0
Naslov izvirnika Ottolenghi simple
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Jonathan Lovekin
Prevod Katja Jenčič
Soavtor Esme Howarth, Tara Wigley
Urejanje Valentina Smej Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 20 cm
1.410 g
307 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ottolenghi Simple kuharica, polna barvitih fotografij Jonathana Lovekina, prinaša več kot 130 povsem novih jedi, ki vsebujejo vse izvirne sestavine in kombinacije okusov, po katerih je poznan Ottolenghi, vendar s preobratom – vsakodnevno boste svoje brbončice lahko razvajali skoraj brez napora, ko boste na hitro pripravili pečena jajca s porom in zatarjem, široke rezance z rožno hariso, črnimi oljkami in kaprami, lososa iz ponve s salso iz pinjol kot v filmu Bridget Jones ali narastek friand z ringloji, robidnicami in lovorom.

Vsak človek kuha drugače. In Yotamovi recepti res izstopajo, ker ustrezajo vsem vrstam kuhanja. S svojo ekipo je zasnoval zabaven in enostaven sistem, s katerim boste zlahka ugotovili, kakšne vrste »simple« kuhar ste.

Vse te briljantne jedi, polne okusov, so SIMPLE na vsaj en način:

Najbolj prodajana zbirka New York Timesa s 130 preprostimi, po okusu usmerjenimi recepti priljubljenega kuharja Yotama Ottolenghija. V kuharici Ottolenghi Simple, poznan avtor in kuhar Yotam Ottolenghi predstavlja 130 poenostavljenih receptov, opremljenih z njegovim podpisom Bližnjega vzhoda; navdihnjeni okusi, vsi enostavni v vsaj (in pogosto več kot) enem načinu: narejeni v 30 minutah ali manj, z 10 ali manj sestavinami, v enem loncu, z uporabo shrambe ali pripravljeni vnaprej za briljantne, okusne preproste obroke. Prenovljeni »brunch« z dušenimi jajci s porom in cvetačo, solata z granatnim jabolkom in pistacijo osveži priloge; mesne kroglice iz jagnjetine in s feta sirom prinašajo lahkotnost na mizo med tednom; in vsakega sladkosneda zagotovo zadovolji spektakularna jajčna sladica s figami in timijanom. Z več kot 130 fotografijami je to osnovni Ottolenghi za vsakogar.

Recenzija Bukla

Ottolenhgi, sloviti britanski kuhar, rojen 1968 v Izraelu, je s pomočjo dveh stalnih sodelavk pripravil novo kuharico, ki je po več mednarodnih knjižnih uspešnicah (Plenty, Plenty more in druge …) ugledala luč sveta tudi v slovenski različici. Ob upoštevanju dejstva, da ima preprosto (simple) kuhanje za različne ljudi različen pomen, je v veliko pomoč pri uporabi receptov barvna (črkovna) shema, ki označuje, ali je jed časovno učinkovita (S), kar pomeni, da za njeno pripravo porabite manj kot 30 minut (testenine, ribe, polpeti …), ali je narejena iz manj kot desetih sestavin (I) (solate, gobe, različna pečena zelenjava z dodatki), morda celo precej vsakdanjih sestavin (M), ki jih imate vedno v shrambi (krompir z jajcem in tunino omako, rjavi riž s česnom in čebulo), ali je možno jedi pripraviti vnaprej (P) in si poenostaviti finalizacijo (testo, razni nadevi in sladice), morda se kosilo kuha oz. peče kar ležerno samo (L) (enolončnice, jedi iz pekača) ali pa je celo nekaj novega in se izkaže, da sploh ni tako težko (E), kot smo vedno mislili (npr. domač pečen kruh, karpačo, postrvji tatarec …). Skratka, v knjigi je zbranih res veliko predlogov za slastne poletne zajtrke, pisane rižote, mesne in ribje jedi, pa tudi sladice, sama pa bom začela z lososom iz ponve s salso iz pinjol kot v filmu Bridget Jones. Zdi se »simple«.

Renate Rugelj, Bukla 161

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...