Simple kuharica
Yotam OttolenghiZaložba | Vida |
Leto izdaje | 2021 |
ISBN | 978-961-95257-6-0 |
Naslov izvirnika | Ottolenghi simple |
Leto izdaje izvirnika | 2018 |
Fotografije | Jonathan Lovekin |
Prevod | Katja Jenčič |
Soavtor | Esme Howarth, Tara Wigley |
Urejanje | Valentina Smej Novak |
trda vezava
27,5 x 20 cm
1.410 g
307 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Ottolenghi Simple kuharica, polna barvitih fotografij Jonathana Lovekina, prinaša več kot 130 povsem novih jedi, ki vsebujejo vse izvirne sestavine in kombinacije okusov, po katerih je poznan Ottolenghi, vendar s preobratom – vsakodnevno boste svoje brbončice lahko razvajali skoraj brez napora, ko boste na hitro pripravili pečena jajca s porom in zatarjem, široke rezance z rožno hariso, črnimi oljkami in kaprami, lososa iz ponve s salso iz pinjol kot v filmu Bridget Jones ali narastek friand z ringloji, robidnicami in lovorom.
Vsak človek kuha drugače. In Yotamovi recepti res izstopajo, ker ustrezajo vsem vrstam kuhanja. S svojo ekipo je zasnoval zabaven in enostaven sistem, s katerim boste zlahka ugotovili, kakšne vrste »simple« kuhar ste.
Vse te briljantne jedi, polne okusov, so SIMPLE na vsaj en način:
Najbolj prodajana zbirka New York Timesa s 130 preprostimi, po okusu usmerjenimi recepti priljubljenega kuharja Yotama Ottolenghija. V kuharici Ottolenghi Simple, poznan avtor in kuhar Yotam Ottolenghi predstavlja 130 poenostavljenih receptov, opremljenih z njegovim podpisom Bližnjega vzhoda; navdihnjeni okusi, vsi enostavni v vsaj (in pogosto več kot) enem načinu: narejeni v 30 minutah ali manj, z 10 ali manj sestavinami, v enem loncu, z uporabo shrambe ali pripravljeni vnaprej za briljantne, okusne preproste obroke. Prenovljeni »brunch« z dušenimi jajci s porom in cvetačo, solata z granatnim jabolkom in pistacijo osveži priloge; mesne kroglice iz jagnjetine in s feta sirom prinašajo lahkotnost na mizo med tednom; in vsakega sladkosneda zagotovo zadovolji spektakularna jajčna sladica s figami in timijanom. Z več kot 130 fotografijami je to osnovni Ottolenghi za vsakogar.
Recenzija Bukla
Ottolenhgi, sloviti britanski kuhar, rojen 1968 v Izraelu, je s pomočjo dveh stalnih sodelavk pripravil novo kuharico, ki je po več mednarodnih knjižnih uspešnicah (Plenty, Plenty more in druge …) ugledala luč sveta tudi v slovenski različici. Ob upoštevanju dejstva, da ima preprosto (simple) kuhanje za različne ljudi različen pomen, je v veliko pomoč pri uporabi receptov barvna (črkovna) shema, ki označuje, ali je jed časovno učinkovita (S), kar pomeni, da za njeno pripravo porabite manj kot 30 minut (testenine, ribe, polpeti …), ali je narejena iz manj kot desetih sestavin (I) (solate, gobe, različna pečena zelenjava z dodatki), morda celo precej vsakdanjih sestavin (M), ki jih imate vedno v shrambi (krompir z jajcem in tunino omako, rjavi riž s česnom in čebulo), ali je možno jedi pripraviti vnaprej (P) in si poenostaviti finalizacijo (testo, razni nadevi in sladice), morda se kosilo kuha oz. peče kar ležerno samo (L) (enolončnice, jedi iz pekača) ali pa je celo nekaj novega in se izkaže, da sploh ni tako težko (E), kot smo vedno mislili (npr. domač pečen kruh, karpačo, postrvji tatarec …). Skratka, v knjigi je zbranih res veliko predlogov za slastne poletne zajtrke, pisane rižote, mesne in ribje jedi, pa tudi sladice, sama pa bom začela z lososom iz ponve s salso iz pinjol kot v filmu Bridget Jones. Zdi se »simple«.
Renate Rugelj, Bukla 161
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- -10% Negovani možgani Razstrupljanje, ki jasni misli, poglablja čustva in zagotavlja srečo 24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 € Dodaj v košarico
- Najboljše z vrha Kuharski recepti vrhunskih slovenskih kuharjev z izračuni za diabetes 29,90 € Dodaj v košarico
- Hrana, ki spreminja življenje Spoznajte skrivne zdravilne moči sadja in zelenjave; Medicinski medij 32,00 € Dodaj v košarico
- Ne le paprika in golaž Kdor ni okusil katere teh jedi, ni bil na Madžarskem 36,90 € Dodaj v košarico