Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Resnično zdravo

100 bazičnih vegetarijanskih receptov
Natasha Corrett, Vicki Edgson
Resnično zdravo
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Narava
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6893-30-5
Naslov izvirnika Honestly Healthy
Leto izdaje izvirnika 2012
Fotografije Lisa Linder
Prevod Jana Lavtižar
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 21,5 cm
910 g
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bazično prehranjevanje je lahka pot do trdnega zdravja in dobrega počutja. V tej navdihujoči knjigi Natasha Corrett in Vicki Edgson natančno pokažeta, kako vam ravnotežje med bazičnimi in kislotvornimi jedmi izboljša prebavo in vas napolni z energijo. Preobilje kislotvornih živil v telesu povzroča neravnotežje, katerega simptomi so med drugimi glavoboli, bolečine v sklepih in mišicah, napenjanje, potenje in nespečnost. Toda te močno razširjene tegobe lahko preženete z okusnimi, resnično bazičnimi jedmi.

Knjiga je razdeljena na dva dela. V prvem pojasni zdravju koristne vidike bazičnega prehranjevanja, našteje bazična živila in poudari najkoristnejša ter razloži, kako jesti, da bi se znebili simptomov zakisanosti. Jasne smernice in predlagani jedilniki kažejo, kako izpeljati najprej čistilno bazično obdobje, nato pa ta način prehranjevanja osvojiti kot življenjski slog, s katerim boste kar najbolje poskrbeli za svoje telo.

Več kot sto slastnih receptov, ob katerih se vam bodo cedile sline, sestavlja drugi del knjige. Vse te jedi so ne le okusne, ampak jih je tudi lahko pripraviti. Uživajte v ajdovih palačinkah po ameriško z robidovim kompotom, rižoti iz rdečega riža in pese s feto, kruhu iz sladkega krompirja z maslom iz oreškov, kokosovo-čokoladnem musu in še in še. Sestavljajte in kombinirajte okusno zdravo hrano od zajtrka do kosila (pomislite na bogate solate in juhe) ter večerje (s predjedjo in glavno jedjo). Pozabiti seveda ne smete niti na hranilne priboljške in prigrizke niti smutije; na koncu pa si privoščite razkošen poobedek, tako poln kakovostnih hranilnih snovi, da ga lahko mirno uživate v vsej njegovi zapeljivosti.

Priprava slastne zdrave hrane ni bila še nikoli tako preprosta.

Recenzija Bukla

Kuharski priročniki za vegetarijance so s to knjigo, ki deli jedi na bazične in kisle, dobili svojevrstno nadgradnjo. Resnično zdrave so samo prve, kar po prepričanju avtoric pomeni, da je bazično prehranjevanje prava pot do trdnega zdravja in dobrega počutja, medtem ko prav tako pomembno ravnotežje med bazičnimi in kislotvornimi jedmi izboljša prebavo in telesu daje energijo. Jesti bazično pomeni uživati sveža, naravno pridelana, predvsem vegetarijanska živila, pri čemer pa ne gre za dieto, ampak za temeljito spremembo življenjskega sloga. Presežek kislotvornih živil v telesu namreč povzroča neravnotežje, kar se kaže z glavoboli, bolečinami v sklepih in mišicah, nespečnosti, napenjanju in drugih tegobah, ki se jih da namesto s farmacevtskimi pripravki odpraviti tudi z resnično bazičnimi jedmi, med katere poleg različnih vrst zelenjave in alg spadajo tudi po okusu kisli kivi, limone in limete.

Iztok Ilich, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...