Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gozdna kuhinja

Petra Kavšek
Gozdna kuhinja
12,50 €

Zaradi različnih vzrokov pri nas te knjige ne morete kupiti. Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-203-399-6
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Petra Kavšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 15 cm
350 g
168 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Avtorica nas je navdušila že s knjigo o palačinkah, kjer je to jed povsem na novo predstavila.

Podobna uspešnica bo gotovo tudi Gozdna kuhinja, saj je zanjo vztrajno sama nabirala gozdne sadeže, preizkušala recepte, jih poslikala in pripravila knjigo. Predstavi nam preko 120 receptov, ki so vsi nekaj posebnega. V knjigi tako najdemo nove ideje za jedi iz sestavin nabranih v gozdu: gob, kostanja, čemaža, špargljev, bezga, gozdnega jagodičja, lešnikov, kopriv, čemaža, smrekovih vršičkov. Najprej nas poživi sprehod skozi gozd, nato še hrana, ki je naravna in je pogosto tudi ni moč kupiti. Nekaj receptov za pokušino:gobova juha s kostanjem, marele v omaki, puranovi zrezki s čemaževo skorjico, kostanjeva omaka za testenine, domača nutela z lešniki, gozdna energijska ploščica, marmelada iz smrekovih vršičkov, bezgova panakota z limono, presna torta z gozdnimi sadeži,...Poleg receptov nam avtorica zaupa še druga koristna navodila, opozorila in male skrivnosti navdušenega nabiralca.

Recenzija Bukla

Ustvarjalna avtorica, ki se je v svet »knjižne kulinarke« prvič podala lani z recepti za palačinke in omlete, tokrat prinaša sveže ideje in nasvete za jedi iz gozdnih sadežev. Seveda nima v mislih le pečenih kostanjev, borovničeve marmelade in praženih gob, (čeprav je tudi tukaj zelo izvirna), pač pa ponuja celo paleto zdravih jedi iz narave. Okusno izgledajo njeni koprivni buhteljčki, pita s čemažem, pa kostanjeva juha, špargljeva rižota, bezgova čežana in še marsikaj. Ne pozabi niti na sladice kot so kostanjev tiramisu, lešnikove kroglice in gozdne energijske ploščice. V priročni knjižici je tako zbranih okrog 120 receptov, ob njih pa nas avtorica prijazno opominja, da so sadeži narave neobremenjeni s škropivi, zelo zdravi in seveda zastonj.

Renate Rugelj, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...