500 azijskih jedi
Ghillie BaşanZaložba | Pivec |
Leto izdaje | 2018 |
ISBN | 978-961-7026-54-2 |
Naslov izvirnika | 500 asian dishes |
Leto izdaje izvirnika | 2010 |
Fotografije | Ian Garlick |
Prevod | Zala Stanonik |
Urejanje | Zala Stanonik |
mehka vezava
15 x 15 cm
470 g
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Pod pojmom azijska kuhinja se skriva fuzija različnih kulinaričnih tradicij. Izvorno je nastala pod vplivom stare kitajske civilizacije in kitajskega načina pridelovanja hrane.
500 azijskih jedi zajema izvrstne recepte različnih tradicij in vas popelje na potovanje po okusih Azije. Spoznajte kulinarične tradicije Kitajske, Koreje, Japonske, Vietnama, Kambodže, Malezije, Singapurja, Filipinov, Tajske in Indonezije.
Recepti za pripravo različnih jedi vsebujejo: omake in pomake, juhe in enolončnice, mesne in zelenjavne jedi, jedi z rezanci in rižem, sladice.
Priprava jedi zajema namige, ki se nanašajo na tehnike kuhanja, azijske sestavine in postrežbo.
Obsežno uvodno poglavje opisuje nastanek te kompleksne kulinarike, ki jo poznamo pod pojmom azijska kuhinja.
Sorodne knjige
-
Najboljše z vrha Kuharski recepti vrhunskih slovenskih kuharjev z izračuni za diabetes 29,90 € Dodaj v košarico
-
Kako ozdravimo s hrano Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! 29,90 € Dodaj v košarico
-
Domača kuhna pa to ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike; Naslednja epizoda 24,99 € Dodaj v košarico
-
Anina kuhinja za najmlajše Več kot 160 preizkušenih jedi za otrokovo prvo leto 19,90 € Dodaj v košarico