500 azijskih jedi
Ghillie BaşanZaložba | Pivec |
Leto izdaje | 2018 |
ISBN | 978-961-7026-54-2 |
Naslov izvirnika | 500 asian dishes |
Leto izdaje izvirnika | 2010 |
Fotografije | Ian Garlick |
Prevod | Zala Stanonik |
Urejanje | Zala Stanonik |
mehka vezava
15 x 15 cm
470 g
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Pod pojmom azijska kuhinja se skriva fuzija različnih kulinaričnih tradicij. Izvorno je nastala pod vplivom stare kitajske civilizacije in kitajskega načina pridelovanja hrane.
500 azijskih jedi zajema izvrstne recepte različnih tradicij in vas popelje na potovanje po okusih Azije. Spoznajte kulinarične tradicije Kitajske, Koreje, Japonske, Vietnama, Kambodže, Malezije, Singapurja, Filipinov, Tajske in Indonezije.
Recepti za pripravo različnih jedi vsebujejo: omake in pomake, juhe in enolončnice, mesne in zelenjavne jedi, jedi z rezanci in rižem, sladice.
Priprava jedi zajema namige, ki se nanašajo na tehnike kuhanja, azijske sestavine in postrežbo.
Obsežno uvodno poglavje opisuje nastanek te kompleksne kulinarike, ki jo poznamo pod pojmom azijska kuhinja.
Sorodne knjige
- Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina Zgornja in Osrednja Gorenjska 44,90 € Dodaj v košarico