Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zdravilne rožʼce

Darja Požun
Zdravilne rožʼce Novo
33,00 € 33,00 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-203-544-0
Fotografije Marjetka Hrovatin

Povej naprej

Založnik o knjigi

Obsežna knjiga, ima kar 212 strani, predstavlja širok nabor zdravilnih rastlin, ki jih najdemo v naravi ali gojimo na domačem vrtu. Pri vsaki rastlini je avtorica navedla njen opis in rastišče, kako se nabira in pripravi, kako učinkuje na naše zdravje, njeno uporabo v ljudskem zdravilstvu, ne manjkajo niti nasveti, opozorila in zanimivosti. V rubriki Čaj in še kaj, pa vas čakajo uporabni recepti za naravno pomoč pri lajšanju različnih bolezni in tegob.

Uporabite vsestranski alojin gel za blaženje od sonca opečene kože, naredite tinkturo regrata in repinca, da popravite počasno prebavo, in skuhajte čaj iz sivke in melise, da olajšate stresen dan. Avtorica v knjigi pokaže, kako preprosto je izdelati domače zeliščne pripravke za lajšanje različnih bolezni. Predstavljenih je kar 80 zdravilnih rastlin, z napotki o nabiranju, pripravi in uporabi zelišč v zdravilnih čajih, mazilih, tinkturah, oljih … Svojo omarico z zdravili napolnite s povsem naravnimi in poceni zeliščnimi pripravki.

Recenzija Bukla

Pomlad je tu, narava se prebuja, idealen čas, da se poučite o darovih, ki jih lahko najdete, ko zaidete na sprehod v gozd ali čez travnik. Avtorica v knjigi predstavi rastline, ki so del bogate slovenske flore. Za vsako navede opis in rastišče, opiše postopek nabiranja in priprave, našteje glavne učinkovine, prikaže njeno uporabo v ljudskem zdravilstvu, doda še nekaj nasvetov in opozoril, ne pozabi pa niti na zanimivosti. Poleg tega so pri vsaki rastlini navedeni preverjeni recepti, vse skupaj pa dopolnjujejo fotografije. Blagodejno deluje že samo nabiranje čudežnih rož'c, še bolj pa njihova uporaba, ki temelji na znanju naših prednikov. Zeliščni pripravki lahko delujejo kot terapija, preventiva ali opora zdravljenju. Kot pravi avtorica: »Vse, kar morate storiti sami, je, da se povežete z naravo.«

Sanja Podržaj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...