Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ta domače testenine

Saša Drobnič Škrjanec
Ta domače testenine
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-203-486-3
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Mitja Škrjanec

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 17,5 cm
640 g
176 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Razlogov za to, da zavihamo rokave in se lotimo domačih testenin, je več. Največja prednost je, da sami izberemo kakovostno moko in druge sestavine. Testenine obarvamo z naravnimi barvili, uporabimo svežo špinačo, rdečo peso, bučo,... Lahko jih tudi rahlo aromatiziramo s svežimi zelišči, kot so bazilika, origano, majaron. Včasih jih še olepotičimo s cvetjem in zelenimi lističi zelišč, kot so peteršilj, žajbelj, drobnjak. Čar domačih testenin je tudi v tem, da lahko naredimo iz ene vrste testa različne oblike: metuljčke, svedrce, ušesca, mošnjičke, raviole, torteline, špecle, fuže … Postopke oblikovanja spoznamo v knjigi. Domače testenine porabimo sveže, lahko jih tudi posušimo ali preprosto zamrznemo in porabimo pozneje.

Avtorica je v knjigi predstavila pripravo trinajst različnih vrst testa (z različnimi žiti, ajdo, žafraniko, zelišči, špinačo, peso, makom, bučo, sipo in kakavom) in več kot 50 receptov za okusne jedi v katerih uporabimo domače testenine. 

Recenzija Bukla

Začela je z ustvarjanjem modnih dodatkov, nadaljevala s hišnim tekstilom, tako zasnovala svojo danes že prepoznavno znamko Jagababa, leta 2017 pa je navdušila z imenitno kuharsko knjigo Jedi iz sklede. Saše Drobnič Škrjanec nič ne ustavi. Zdaj znova navdihuje, le da s testeninami namesto enolončnic, ki bodo že zaradi raznolikosti pritegnile vašo pozornost. Avtorica namreč predstavi pripravo trinajstih različnih vrst testa (z različnimi žiti, zelišči in zelenjavo ter celo s kakavom) in več kot 50 receptov za okusne jedi, v katerih lahko uporabimo domače testenine. »Rezanci, ozki in široki. Metuljčki, nagajivo črtasti in imenitno obarvani. Bleki, enostavni in fini. Žlikrofi, bogato polnjeni in slastni. Ravioli, olepotičeni in raznovrstni.« Hkrati nas takole mamljivo uvede v svet domačih testenin, ki so, kot pravi avtorica, čisto enostavne za pripravo. In še marsikatero zabavno uro z družino zagotavljajo. Zagotovo še ena lično izdelana knjiga z nazornimi napotki in umetelno izbranimi fotografijami, po katerih se vam bodo cedile sline.

Vanja Jazbec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...