Založba | Kmečki glas |
Leto izdaje | 2022 |
ISBN | 978-961-203-531-0 |
Fotografije | Tatjana Šubic, ... [et al.] |
mehka vezava
23,5 x 17 cm
450 g
196 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Pripročnik je namenjen vsem, ki za lastne potrebe načrtujete predelati manjše količine mleka v okusne mlečne izdelke. Seveda je namenjen tudi vsem, ki ste na tem področju že bolj samozavestni in spretni, pa bi želeli svoje znanje iz mlekarstva preizkusiti še z izdelavo kakšnega drugega mlečnega izdelka.
Priročnik ima več poglavij, v katerih so posebej izpostavljeni:
- osnovni pogoji za uspešno izdelavo kakovostnih mlečnih izdelkov,
- pomen izvajanja osnovnih higienskih načel v mlekarstvu,
- poznavanje lastnosti mleka,
- pripomočki za izdelavo mlečnih izdelkov,
- tehnološki postopki izdelave najpomembnejših mlečnih izdelkov,
- lastnosti in morebitne napake vsakega predstavljenega mlečnega izdelka,
- pomen pravilnega ravnanja z mlečnimi izdelki.
Recenzija Bukla
Po priročnikih Izdelajmo jogurt, maslo, sir (2015) in Mlečni izdelki, narejeni doma (2019) sta Tatjana Šubic in Darja Mavrin pripravili nov strokovni priročnik, namenjen vsem, ki bi se želeli preizkusiti v predelavi manjših količin mleka v jogurte, kislo mleko, kefir, skyr, sir … Vsebina je primerna za domačo rabo, ki morda kdaj prerase v kaj več, za začetnike in tudi za bolj izkušene, ki bi želeli svoje znanje razširiti, da bi znali pripraviti tudi sire razlicnih okusov, mehke in trde, pa kajmak, maskarpone … Prva poglavja so namenjena splošnemu znanju o mleku in mlekarstvu. V drugem delu je podrobno predstavljeno vse, kar potrebujemo za pripravo izdelkov iz fermentirane vrste mleka, sirov in smetane. Postopki so pregledno in nazorno prikazani s fotografijami, seznamom pribora in sestavin, z navodili, pa tudi z opozorili na napake.
Maja Črepinšek, Bukla 170
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- Najboljše z vrha Kuharski recepti vrhunskih slovenskih kuharjev z izračuni za diabetes 29,90 € Dodaj v košarico
- Kako ozdravimo s hrano Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! 29,90 € Dodaj v košarico
- Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina Zgornja in Osrednja Gorenjska 44,90 € Dodaj v košarico