Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Kako izdelamo jogurt, sir, maslo

Darja Mavrin, Tatjana Šubic
Kako izdelamo jogurt, sir, maslo
25,00 € 25,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-203-531-0
Fotografije Tatjana Šubic, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
450 g
196 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pripročnik  je namenjen vsem, ki za lastne potrebe načrtujete  predelati manjše količine mleka v okusne mlečne izdelke. Seveda je namenjen tudi vsem, ki ste na tem področju že bolj samozavestni in spretni, pa bi želeli svoje znanje iz mlekarstva preizkusiti še z izdelavo kakšnega drugega mlečnega izdelka.

Priročnik ima več poglavij, v katerih so posebej izpostavljeni:

  • osnovni pogoji za uspešno izdelavo kakovostnih mlečnih izdelkov,
  • pomen izvajanja osnovnih higienskih načel v mlekarstvu,
  • poznavanje lastnosti mleka,
  • pripomočki za izdelavo mlečnih izdelkov,
  • tehnološki postopki izdelave najpomembnejših mlečnih izdelkov,
  • lastnosti in morebitne napake vsakega predstavljenega mlečnega izdelka,
  • pomen pravilnega ravnanja z mlečnimi izdelki.

Recenzija Bukla

Po priročnikih Izdelajmo jogurt, maslo, sir (2015) in Mlečni izdelki, narejeni doma (2019) sta Tatjana Šubic in Darja Mavrin pripravili nov strokovni priročnik, namenjen vsem, ki bi se želeli preizkusiti v predelavi manjših količin mleka v jogurte, kislo mleko, kefir, skyr, sir … Vsebina je primerna za domačo rabo, ki morda kdaj prerase v kaj več, za začetnike in tudi za bolj izkušene, ki bi želeli svoje znanje razširiti, da bi znali pripraviti tudi sire razlicnih okusov, mehke in trde, pa kajmak, maskarpone … Prva poglavja so namenjena splošnemu znanju o mleku in mlekarstvu. V drugem delu je podrobno predstavljeno vse, kar potrebujemo za pripravo izdelkov iz fermentirane vrste mleka, sirov in smetane. Postopki so pregledno in nazorno prikazani s fotografijami, seznamom pribora in sestavin, z navodili, pa tudi z opozorili na napake.

Maja Črepinšek, Bukla 170

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...