Kruh brez kvasa
Polonca RahmanovićZaložba | Kmečki glas |
Leto izdaje | 2022 |
ISBN | 978-961-203-528-0 |
Fotografije | Primož Lavre, Polonca Rahmanović |
trda vezava
24,5 x 20,5 cm
650 g
141 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Strokovnjakinja peke kruha Polonca (PolaBekeraj) v knjigi z nami deli svoje znanje, recepture in napotke, kako brez kvasa speči odličen domač kruh. V knjigi je glavni igralec kruh, narejen iz različnih vrst mok in z različnimi vzhajalnimi sredstvi. Poleg droži spoznamo tudi druga vzhajalna sredstva: soda, vinski kamen in pecilni prašek. Kot pravi: » Imate izbiro, kakšen kruh boste pekli in jedli. Izkoristite jo.«
Recenzija Bukla
Poleg kvasa obstaja še več vzhajalnih sredstev, ki pripomorejo k dviganju in rahljanju testa za peko kruha. Seveda v prvi vrsti pomislimo na droži, ki so v zadnjem času zelo popularen pripomoček pri peki kruha in tudi najljubše vzhajalno sredstvo avtorice te kuharske knjige. Vendar če se morate ali želite (iz takega ali drugačnega razloga) izogniti tako kvasu kot drožem, velja poskusiti še s sodo, vinskim kamnom in seveda pecilnim praškom. Cel nabor okusnih receptov je opremljen s fotografijami, ki vas kar prislijo, da začnete pregledovati domače zaloge moke in kaj bi se narediti iz njih. Da bi bilo delo čim lažje in zabavnejše, pa je na uvodnih straneh dodana tudi QR koda, ki vas pripelje do avtoričine videopredstavitve, in tako si boste med pripravo kruha marsikaj lažje predstavljali.
Beti hlebec, Bukla 167
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- Resnice in laži o hrani Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže 19,90 € Dodaj v košarico
- Hrana, ki spreminja življenje Spoznajte skrivne zdravilne moči sadja in zelenjave; Medicinski medij 32,00 € Dodaj v košarico