Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sladice Alenke Kodele

Velika knjiga o pecivu
Alenke Kodele
Sladice Alenke Kodele
33,00 € 33,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,99 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni Brezplačna poštnina (samo za dostavo v Slovenijo)

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-203-481-8
Fotografije Rok Bezeljak

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21,5 cm
1.080 g
258 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

V knjigi so zbrani recepti z natančno opisanimi postopki, dopolnjeni s fotografijami, za pripravo raznovrstnih sladic – tistih, ki vsak dan vzbujajo skomine po sladkem in tudi tistih, s katerimi ustvarjamo praznična vzdušja. Avtorica odstira številne skrivnosti o pripravi preprostega zavitka, nepozabne vaniljeve kreme, dih jemajoče rojstnodnevne torte, o okraševanju božičnih piškotov ter izdelavi finega listnatega testa. Med izbrane sladice je uvrstila tudi svojo najljubšo – vipavske štruklje. Knjigo dopolnjujejo recepti za pripravo veganskih in presnih sladic, med drugim tudi recept za presno potico prefinjenega okusa

Natančno opisani postopki za izdelavo sladic oziroma različnih vrst testa, glazur, krem in nadevov vas bodo brez dvoma vodili k zagotovljenemu končnemu uspehu.

Recenzija Bukla

Spodbujati peko sladic v času izganjanja sladkorja iz prehrane se zdi podobno reklamiranju dizelskih limuzin, ki spuščajo v ozračje največ za podnebne tegobe krivih ogljikovih spojin. A je obenem izziv, ki so mu kos le najbolj izkušeni mojstri in mojstrice, kakršna je učiteljica in mentorica Alenka Kodela s svojimi uspešnimi slaščičarskimi priročniki. Kjer povsem brez sladkorja ne gre, pač ne gre, zato pa si je avtorica prizadevala v svojih napotkih kar najbolj zmanjšati delež osnovnih ogljikovih hidratov po eni strani in po drugi razširiti ponudbo sladic, pripravljenih s sladkim sadjem, sirupi in drugimi alternativnimi sestavinami. Večino jih je zbrala v razdelku Presne in veganske sladice – z diabetično torto na koncu. V priročnik s fotografijami Roka Bezeljaka in skicami enajstletne Lie Purič je vključila še napotke za dekoracijo slaščic in začetnikom dobrodošel slovarček strokovnih izrazov.

Iztok Ilich, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...