Rastlinski nadomestki mleka, jogurtov, namazov in sirov
Erika GioahinZaložba | BP |
Leto izdaje | 2022 |
ISBN | 978-961-7001-37-2 |
Fotografije | Polona Bartol |
trda vezava
24 x 19,5 cm
500 g
120 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Knjiga Rastlinski nadomestki je knjiga postopkov priprave različnih rastlinskih nadomestkov mleka in mlečnih izdelkov. V njej se boste seznanili s pripravo različnih rastlinskih mlekov, jogurtov, kefirja, skute, smetane, masla, namazov in sirov.
Namenjena je ljudem, ki želijo slediti zdravi polnovredni rastlinski prehrani, tistim, ki so intolerantni na laktozo, in pa tistim, ki si le želijo poskusiti nekaj novega in v svojo prehrano vpeljati več rastlinske prehrane.
Recepti oz. postopki v knjigi v 80% vsebujejo postopek fermentacije, kar pomeni, da knjiga omogoča pripravo resnično zdravih in hranljivih rastlinskih nadomestkov mlečnim izdelkom.
Knjiga je delo Erike Gioahin, po izobrazbi magistrice Mikrobiologije, ki se profesionalno ukvarja s fermentirano hrano. Področje fermentirane hrane je začela raziskovati zaradi njenega pozitivnega vpliva probiotičnih živil s prebiotikom na stabilnost človeškega mikrobioma. Želja po razvoju hrane, ki nahrani naše telo in ga neguje od znotraj, jo je popeljala do podajanja znanja priprave fermentiranih živil v obliki delavnic. Vegeteriancem in veganom ter laktozno občutljivim je želela ponudbi bolj zdrave rastlinske nadomestke, zato jo je pot vodila do razvoja rastlinskih fermentiranih nadomestkov mleka in mlečnih izdelkov ter nastanka te knjige.
Recenzija Bukla
Knjiga je delo Erike Gioahin, magistre mikrobiologije, ki se zadnjih nekaj let profesionalno ukvarja s fermentacijo hrane. Kot pravi sama: »Hrana je zdravilo, črevesje pa so naši drugi možgani.« Nedavno izdani priročnik je namenjen vsem navdušencem nad rastlinsko polnovredno hrano, koristil pa bo tudi tistim, ki so intolerantni ali alergični na mlecčne proizvode. Avtorica že takoj na začetku predstavi več različnih starterskih kultur za ermentacijo nadomestkov mlečnih izdelkov. V nadaljevanju razloži, kako s pomočjo tega lahko izdelamo različne pripravke od mandljeve skute, ovsenega jogurta, lešnikovega ali mandljevega kefirja, fermentiranega tofuja, mladega sira iz mandljev in še veliko vec. Recepti so zelo preprosti in se jih lahko lotijo tudi amaterski kuharji. Okusno in hkrati zdravo – odličen kuharski prirocnik.
Nika Hranjec, Bukla 170
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
- Resnice in laži o hrani Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže 19,90 € Dodaj v košarico
- Peganska dieta 21 praktičnih načel za izboljšanje zdravja v svetu, polnem zmede o prehrani 25,90 € Dodaj v košarico
- Kuharske bukve Faksimile s prevodom v sodobno slovenščino in barvno prilogo 31,00 € Dodaj v košarico