Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Past užitka

Obvladajmo prikrito silo, ki uničuje naše zdravje in srečo
Alan Goldhamer, Douglas J. Lisle
Past užitka

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Planet
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93393-7-4
Naslov izvirnika The pleasure trap
Leto izdaje izvirnika 2003
Prevod Irena Furlan
Urejanje Damjan Likar
Predgovor John McDougall

Tehnične lastnosti
mehka vezava
15 x 23 cm
400 g
270 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorja nam fascinantno opišeta kako je moderno življenje tako veliko pametnih in inteligentnih ljudi spremenilo v nezavedne saboterje svoje sreče in zdravja. Podrobno nam pojasnita kako prepoznati vzorce pasti užitka v svojem življenju in kako premagati njihove negativne vplive.

Ta knjiga vas bo tudi spodbudila, da boste ponovno pretehtali vaša osnovna prepričanja o zdravju. Po branju boste pod vprašaj postavili mnoge vaše vedenjske vzorce, ki ste jih celo življenje imeli za samoumevne in koristne za vaše zdravje. Avtorja bralcem povesta, kaj resnično morajo vedeti, ne kaj želijo slišati. Knjiga prinaša bralcu zavedanje o resnično visoki ceni modernega življenja in ga opremi z orodji, s pomočjo katerih si bo lahko ponovno povrnil zdravje in srečo.

Soavtor knjige dr. Doug Lisle, nekdanji predavatelj psihologije na Univerzi Stanford in trenutno psiholog v okviru programa, ki ga vodi svetovno znani zdravnik dr. John McDougall, nam pojasni inovativen pristop v motivacijski psihologiji, ki lahko pomaga ljudem, da prekinejo z samouničujočim vedenjem.

Ko boste prebrali to knjigo, boste razumeli, na kakšen način lahko močno zmanjšate tveganje za nastanek raka, bolezni srca, sladkorne bolezni, artritisa in ostalih pogostih obolenj. Prav tako boste izvedeli, kako doseči in obdržati idealno telesno težo, telesno pripravljenost in moč. Ko boste te informacije uporabili v praksi, boste dosegli duševni mir, ki se pojavi takrat, ko imamo nadzor nad svojim zdravjem in srečo.


V knjigi boste med drugim izvedeli:


- Kako je moderno življenje povzročilo nepričakovan zasuk v odnosu med srečo in užitkom in zakaj je tako veliko življenj uničenih zaradi tega.

- Zakaj smo psihološko tako slabo opremljeni za razumevanje, da je presežek v naši prehrani in ne primanjkljaj, tisti, ki nas ubija, in kako premagati to mentalno slepo pego.

- Zakaj je jemanje prehranskih dopolnil lahko kontraproduktivno za zdravje.

- Kako to, da skrivnost vzdrževanja idealne teže ni v tem koliko pojemo, ampak kaj jemo.

- Kako ohraniti vašo moč in integriteto, ko se soočate s socialnimi pritiski, ki nasprotujejo zdravemu življenju.

- Zakaj so živalski proizvodi tako močna past užitka in kako se rešiti hrepenenja po tej hrani.
- Kako nam lahko čudeži sodobne medicine dajejo lažen občutek varnosti in povzročijo, da pred očmi izgubimo dejstvo, da je zdravje v največji meri posledica zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga.

- Kako je lahko moderna medicina past užitka, ker nam z zdravili v hipu zmanjša bolečine in s tem onemogoči samozdravljenje telesa ter ne odpravi vzrokov bolezni, kar dolgoročno prinese še slabše zdravje.

- Kakšne so prednosti medicinsko nadzorovanega posta z vodo, ki je mnogim ljudem rešil življenje ter spektakularno izboljšal zdravje.

- Zakaj je uživanje polnovredne rastlinske prehrane največje darilo, ki ga lahko damo našemu planetu.O avtorjih:Douglas J. Lisle, doktor znanosti

Doktor Douglas Lisle je diplomiral na kalifornijski univerzi San Diego (suma cum laude). Bil je Dupontov štipendist na univerzi Virginija, kjer je pridobil doktorski naslov iz klinične psihologije. Doktor Lisle je bil nato imenovani predavatelj psihologije na univerzi Stanford in tudi član osebja Državnega centra za posttravmatske stresne motnje v bolnišnici Veterans Affairs v Paolo Altu v Kaliforniji.

Doktor Lisle je direktor raziskovalnega oddelka v središču za zdravje TrueNorth Health in je v znanstveni literaturi objavil številne članke. Ima zasebno zdravniško prakso in v središču TrueNorth Health Center vodi psihoterapijo. Prebiva v Rohnert Parku v Kaliforniji s svojo mačko Nelix.


Alan Goldhamer, doktor kiropraktike

Doktor Alan Goldhamer je diplomiral na univerzi Western States Chiropractic College v Portlandu v Oregonu in je ustanovitelj središča za zdravje TrueNorth Health Center, kjer v stanovanjskem kompleksu vodi program zdravja in izobraževanja, ki je nekaj povsem novega, ter nadzira postenje tisočev bolnikov. Doktor Goldhamer na univerzi Bastyr poučuje tehnike postenja in je bil vodilni raziskovalec v dveh zelo pomembnih raziskavah na to temo. Te raziskave so zaznamovale preobrat v evoluciji dokazov, ki potrjujejo koristnost postenja le z vodo. Trenutno vodi obetavno raziskavo o zdravljenju sladkorne bolezni in visokega krvnega tlaka s postenjem in promoviranjem zdravega prehranjevanja.

Doktor Goldhamer je tudi avtor knjige The Health Promoting Cookbook: Simple,Guilt-Free, Vegetarian Recipes. Prebiva v Penngrovu v Kaliforniji s svojo ženo Jennifer in sinom Garom.

Recenzija Bukla

Še pred šestdesetimi leti je imela večina Američanov en sam avto, le redki televizijo, njihova prehrana pa je bila za današnji čas kar spodobna. Potem pa je, nekako vzporedno z rastjo hitre prehrane, po katero si se lahko odpeljal z (drugim) avtom in se, ne da bi ti bilo treba stopiti iz avta, v nekaj minutah oskrbel z visokokaloričnim obrokom predelane hrane, vse to radikalno spremenilo. Avtorja knjige – prvi je psiholog, drugi pa kiropraktik, ki poleg vodenja programa zdravja in izobraževanja organizira in nadzoruje postenje tisočih bolnikov – z uporabo tridelnega modela, ki je nekdaj omogočal preživetje in je sestavljen iz iskanja užitka, izogibanja bolečini in varčevanja z energijo, nazorno pokažeta, da je vdajanje predelani in nezdravi hrani po intenzivnosti občutkov ob njenem uživanju podobno užitku ob uporabi rekreacijskih drog. Ta začarani krog »pasti užitka« se po njunem mnenju lahko prekine samo z resno spremembo prehranjevalnih navad. Ta sprememba in preusmeritev v uživanje polnovrednih živil naravnega izvora se po njunem mnenju lahko uresničeni s petimi strategijami: a) nobene slabe hrane v hiši, b) tedenski družinski meni, c) kuhanje večjih količin (zdrave hrane), č) priprava zdravih obrokov za sproti (recimo za v avto) in d) pomoč, denimo najem kuharja, ki vam pripravi tedensko količino zdravih obrokov. Uporabno.

Samo Rugelj, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...