Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Padec magije

Skrivnost Srži, 2. knjiga
Jakob Konda
Padec magije
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7129-22-9

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
490 g
374 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > fantazijski roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tančice, ki obdajajo skrivnost Srži, se počasi odstirajo, maščevalna sla v Ganejevih prsih pa ostaja nepotešena. Poleg tega je na svoja ramena prevzel novo breme. Zaščititi mora poslednjega samca zlatorogov in ga vrniti v gorsko zatočišče ljudstva Gorjanov.

Prav tja pa na čelu celotne Jeklene legije korakajo tudi Rdeči čarodeji, katerih cilj je poraziti Gorjane in za vedno končati čarobno vrsto zlatorogov. Vse se pripravlja na silni spopad, ki bo razmajal temelje sveta in odločil smer toka njegove usode.

Padec magije vas popelje še globlje med mogočna gorovja Sončne dežele, kjer pravljični svet, rojen iz slovenskih mitov in legend, zasije v še lepši luči. A naj vas njegova osupljiva veličina ne zaslepi.

Morda že za naslednjim ovinkom preži nekaj temačnega.

Skrivnost Srži ni zgolj še eden izmed mnogih domišljijskih romanov, saj navdih črpa iz bogatega izročila slovenske mitologije, polne zlatorogov, kresnikov, ajdov in prastarih, že skoraj pozabljenih bogov.

Prvi del knjige najdete tukaj.

o avtorju

Jakob Konda je že od mladih nog rad poslušal pravljice in bral o mitologiji z vseh koncev sveta. Ko je odrasel, je to otroško navdušenje preraslo v veliko ljubezen do domišljijskih romanov, filmov, iger in vsega, kar je povezano z razburljivimi zgodbami in namišljenimi svetovi.

Trenutno je zaposlen kot profesor angleščine, v prostem času pa se ukvarja z različnimi oblikami umetnosti, predvsem z glasbo in s poezijo, ki pa se jima zdaj pridružuje tudi pisanje proze. Poleg tega veliko časa preživi v naravi, kjer najde svoj mir in navdih za številne zgodbe, ki se rojevajo v njegovi glavi in bi jih nekega dne rad vse do zadnje prelil na papir.

Recenzija Bukla

Gre za drugi del mikavne domače fantazije, ki temelji na slovenski mitologiji. Slog pisanja je po duši soroden Tolkienovemu, tako da se Padec magije bere podobno kot »srednjesvetna« visokofantazijska avantura, vendar s to razliko, da se Konda ne ustraši dodajati manj herojskih lastnosti »dobremu« junaku, hkrati pa človeči in razjasnjuje motive za grozljiva dejanja pri negativnih likih. Osrednji zaplet se vrti okoli vojščaka Ganeja, ki se po naključju znajde na mestu zaščitnika zlatorogov, nosilcev magije, in se skupaj s skrivnostnim ljudstvom Gorjanov skuša zoperstaviti ogromni vojski pod vodstvom treh skrivnostnih čarodejev. Ne umanjka spektakularnih opisov bitk, kjer kosijo smrt tudi ajdi, a v svojem jedru gre za dokaj osebno pripoved o Ganeju, ki ga razjedajo dvomi, saj ga nasilje, ki mu je priča, vedno bolj duši. Kljub vsemu pa povest ostaja še vedno »sproščena«, polna čudovitih opisov pokrajine in bitij iz slovenskega izročila, temačnejše dele pa uravnotežijo rahločutni (Ganej se zagleda v Gorjanko Zarjo) in komični (njegov prijatelj Jaroslav poskrbi za marsikatero zdraho) predahi. Nadaljevanje, ki nadgradi prvenec v vseh pogledih!

Aleš Cimprič, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...