Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pogodba

Mojca Širok
Pogodba
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5160-9
Leto izdaje izvirnika 2018

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
344 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kriminalni roman Pogodba, dobitnik nagrade modra ptica 2018, je literarni prvenec, povezan s temo, ki jo avtorica zelo dobro pozna. Prvi umor se zgodi v prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor mafijskega bossa v zaporu … Raziskovanje zakulisnega dogajanja iz novic črne kronike nas odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Glavni akterji – kriminalisti, novinarji, tožilci in politiki – imajo marsikdaj tudi zavezujočo skupno preteklost. Njihove ljubezenske in prijateljske vezi se prepletajo s službenimi dolžnostmi, in meje med tem, kje se konča država in začne mafija, so zelo zabrisane.

Mojca Širok, publicistka in novinarka RTV Slovenija, je bila trinajst let dopisnica iz Italije in Vatikana. Prve reportaže o sicilijanski mafiji je pisala za tednik Mladina, za RTVS je posnela dokumentarni film Molk v Palermu, in tudi knjige, ki jih je izdala (Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška), so povezane z italijanskim kulturnim in političnim življenjem.

o knjigi v medijih

»S svojimi novinarskimi prispevki nam že več kot 25 let odkriva zapletene tančice delovanja združbe, ob kateri marsikomu zaledeni kri v žilah, mafije. Kriminalne lovke, ki segajo do najvišjih vrhov italijanske politike, Mojca Širok razpleta jasno, konkretno in nedvoumno. Z malih ekranov nam je kot dopisnica RTV Slovenija predstavila tudi druge, pogosto precej zapletene niti, prek katerih deluje italijanska družba, kar smo lahko brali tudi v knjigah Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška. Mojca zdaj spet navdušuje, tokrat kot avtorica čisto pravega kriminalnega romana, ki bralce odpelje v osrčje mafijskega sveta. Pogodba je krimič v najžlahtnejšem pomenu te besede.«
Intervju z avtorico si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...