Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Pomladna plima
15,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-58-9
Naslov izvirnika Springfloden
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Vesna Česnik Korošec
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
500 g
512 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Švedska uspešnica, ki se je povzpela na prvo mesto nabolj prodajanih knjig. Zastrašujoče briljanten triler, mojstrsko napisan in ustvarjen, da šokira. Pomladna plima je bila prevedena že v več kot 25 jezikov! Vsebino kriminalke so spremenili tudi v scenarij za TV serijo Springfloden.

Na Nordkostru je nocoj najvišja plima. Morje bo popolnoma prekrilo plažo. Trojica koplje luknjo, ne zavedajoč se, da jih iz teme opazuje deček. Njegovo radovednost kmalu spodrine groza, ko v temi zazna četrto osebo – žensko, ki ji je ta luknja namenjena. Plima počasi narašča, tihi valovi so vse bliže ženski, ki je do brade zakopana v pesek. In medtem ko skozi noč zarežejo njeni obupani kriki, ko ji voda vdira v usta in nos, v trebuhu začuti zadnje drhtljaje novega življenja – dojenčkove premike.

Štiriindvajset let pozneje je grozljivi zločin še vedno nerešen. Olivia Rönning, mlada študentka policijske akademije, želi zakorakati po stopinjah svojega očeta in postati kriminalistka. Od tega cilja jo loči samo še ena na videz preprosta ovira: profesor ji je dal nalogo, da izbere en nerešen star primer in najde morilca. Olivia ne sluti, v kakšno zlo se bo zapletla ...

Recenzija Bukla

Študentka policijske akademije Olivia Rönning se pri predmetu, ki se ukvarja z zastaranimi policijskimi primeri, loti raziskovanja umora, ki se je v malem švedskem obmorskem mestecu zgodil pred več kot dvajsetimi leti. Tri neznane osebe so takrat na peščini ob morju izkopale luknjo, v katero so nametali mokro brozgo, vanjo vtaknili visoko nosečo žensko, nato pa zbežali. Nesrečnica je kričala na pomoč, a vedno bolj naraščajoče morje jo je čez čas popolnoma zalilo. Vse skupaj je od daleč opazoval neki fantič, ki je takoj odhitel po pomoč, a ženski in nerojenemu otroku ni bilo več pomoči. Olivia se zdaj, po več kot dvajsetih letih, odloči, da bo zgodbi prišla do dna. Bi ji bile pri tem lahko v pomoč novosti s področja znanstvenih raziskav, ki omogočajo, da lahko strokovnjaki na podlagi DNK mrtvega otroka odkrijejo njegovega očeta? Ji bo uspelo priti v stik s takratno edino pričo, malim dečkom, ki zdaj kot odrasel moški pluje po morjih in se le redko vrača v svojo rodno vas? Naj morda išče sledi v sektah, ki slavijo moč plime in oseke? Odlično branje, polno napetosti, nepričakovanih zasukov in razkritij, bo navdušilo vse ljubitelje tovrstnih psiholoških trilerjev!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...