Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Temina

Gillian Flynn
Temina
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Krimi
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3862-4
Naslov izvirnika Dark Places
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Andrej Hiti Ožinger
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
540 g
470 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > kriminalni roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Imela je sedem let, ko se je začelo streljanje. Ko je zbežala v mrzlo noč in se skrila. Ko so ji ubili mamo in obe sestri. Ko je njeno pričanje spravilo brata za zapahe. Petindvajset let pozneje je Libby Day zagrenjena, osamljena ženska na robu preživetja. A ko se pojavijo ljudje, ki dvomijo o bratovi krivdi, se mora Libby znova soočiti s preteklostjo: kaj je v resnici videla tisto usodno noč?
Ameriška pisateljica Gillian Flynn je s svojimi psihološkimi trilerji začrtala nove smernice kriminalnega žanra. Po megauspešnici Ni je več in prvencu Ostrina je pred vami kriminalka Temina (2009), ki je bila v Veliki Britaniji nominirana za triler leta in osvojila nagrado črno pero za najboljšo grozljivko. Po njej so posneli tudi film s Charlize Theron.

Recenzija Bukla

Kronološko drugi roman Gillian Flynn, sicer avtorice megauspešnice Ni je več (njen prvenec Ostrina je bil preveden lani), ima v svoji sredici prav tako močan ženski lik, ki brezkompromisno poganja napeto in odločno izpisano zgodbo vse do njenega konca. Libby Day je dobrih trideset let stara ženska brez prihodnosti in s strašno izkušnjo iz preteklosti: neke noči sta bili umorjeni njeni sestrici, potem pa še mati, pri čemer je, tudi pod pritiskom zasliševalcev, takrat sama na sodišču pričala, da je umor storil njen brat Ben. Potem pa jo nekega dne preseneti povabilo v t. i. Ubijalski klub, v katerem navdušenci zagrizeno preučujejo stare zločine in iščejo njihove nedoslednosti. Povabilo sprejme, ker v njenem skladu za »malo Libby Day«, ustanovljenem kmalu po zločinu pred leti, že zmanjkuje denarja. Člani Ubijalskega kluba s svojimi natančno usmerjenimi vprašanji in trditvami namreč zasejejo dvom o njeni prepričanosti, kaj se je res zgodilo tiste noči. Libby se zato poda po poteh preteklega zločina ter ljudi, ki so bili kakor koli povezani z njim, in namišljena dejstva se bolj in bolj sesuvajo v prah vse do dramatičnega konca. Flynnova zgodbo pripoveduje v dveh časovnih perspektivah, sedanji in pa tudi pretekli, ki se odvija tik pred samim zločinom. Izvrstna srhljivka, ki bo kmalu dobila tudi svojo filmsko priredbo.

Samo Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...