Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Funny

Miha Mazzini
Funny

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Goga
Zbirka Goga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-277-218-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2019
Urejanje Jelka Ciglenečki

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
360 g
220 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Oče, nekoč uspešen novinar, je brezupno brezposeln, mami grozi izguba sicer nesmiselne službe, genialni tridesetletni sin se nikakor ne odloči za samostojnost. V marsičem tipično slovensko družino z ekranov napadajo prazne, neumne fraze, ki jih spravljajo v še hujši obup, tudi pogovori z nekdanjimi prijatelji so brezupno prazni. 

Zdi se že, da zanje ni rešitve, potem pa se mati nenadoma odloči: sama želi oditi v Afriko. Oče vztraja, da gre z njo, a izkaže se, da žena ne išče le novih poti, pač pa tudi ljubezen in vse karte se premešajo na novo ... Morda pa je v obubožani afriški vasi resnično mogoče najti nov smisel življenja? Morda je povsem preprosto: skrb za sočloveka, življenje v skupnosti? Čeprav se roman ukvarja z občutljivimi in težkimi temami, gre za eno najbolj svetlih in duhovitih Mazzinijevih knjig, ki je na sledi rekla: prelahko je pisati žalostne knjige o žalostnih rečeh.

Recenzija Bukla

Kolumnist, pisatelj, scenarist in zdaj še režiser celovečernega filma Izbrisana po lastnem scenariju je v svojem novem romanu Funny namešal eklektično kombinacijo slovenske sedanjosti, ki včasih zadiši po prav unikatni domačijski distopiji. Zgodbo pripoveduje »glava« značilne slovenske družine, nekoč uspešen novinar, ki je zdaj zabetonirano brezposeln, zato mora prodajati celo take svetinje, kot je njegova kolekcija plošč. Njegova žena ima eno od tistih brezimnih služb, ko vse dneve preživi na sestankih, za katere že v istem hipu pozabi, o čem je tam tekla beseda. Skupaj pa imata tridesetletnega sina, ki že skoraj pol življenja prebira Wikipedijo in načrtuje utopične projekte, ob tem pa je pozabil na svojo osamosvojitev. Njihovo življenje se odvija v krhkem ravnotežju, ki ga napaja bizarna slovenska realnost, pospešek pa zgodba dobi v trenutku, ko žena oznani, da bo odšla v Afriko, vendar ne samo na potovanje, temveč, kot se izkaže, ko z možem prideta tja, tudi v iskanje nove ljubezni. Njuno življenje tako obrne nov list. Malce drugačen Mazzinijev roman.

Samo Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...