Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Napoj nesmrtnosti

Gabi Gleichmann
Napoj nesmrtnosti

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Goga
Zbirka Goga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-277-240-6
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Naslov izvirnika Odödlighetens elixir
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Danni Stražar
Urejanje Jelka Ciglenečki

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
700 g
555 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
norveško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Enajst stoletij je judovska družina Spinoza predajala od očeta na sina recept nesmrtnosti. Po 36 generacijah ostane Ari Spinoza brez potomca, zato začne na svoji smrtni postelji pisati zgodbo družine, kolikor jo lahko razbere iz podedovanih porumenelih dokumentov in iz zgodb, ki mu jih je pripovedoval stric Fernando. Bralcu poroča o stoletjih, ko so bili njegovi predniki navzoči pri skoraj vseh odločilnih trenutkih evropske zgodovine, prestavi nas v srednjeveško Portugalsko, v Španijo med inkvizicijo, v Rembrandtov Amsterdam, v čas francoske revolucije, na ključna prizorišča obeh svetovnih vojn ...
Zgodbe, ki stkejo napet roman, danes preveden v 13 jezikov, so vrtoglava mešanica zgodovinskih dejstev in duhovite avtorjeve domišljije. Nekateri kritiki so ga ob izidu primerjali s Tisoč in eno nočjo, drugi z Boccacciem, tretji so ugotavljali, da se bere kot roman Dana Browna, izpisan natančno, z odličnim humorjem in fantazijo.

Recenzija Bukla

Enajst stoletij – od Barucha do Arija – je judovska družina Spinoza predajala recept nesmrtnosti od očeta na sina. Po 36 generacijah ostane Ari Spinoza brez potomca. Na smrtni postelji začne pisati zgodbo svoje družine, ki jo lahko razbere iz porumenelih dokumentov in zgodb, ki mu jih je pripovedoval stric Fernando. Stoletja so bili njegovi predniki navzoči pri skoraj vseh odločilnih dogodkih evropske zgodovine. Zgodbe nas nagovarjajo iz srednjeveške Portugalske, Španije med inkvizicijo, iz Rembrandtovega Amsterdama, z barikad francoske revolucije, s prizorišč obeh svetovnih vojn. Zgodbe, ki so vrtoglava mešanica zgodovinskih dejstev in pisateljeve domišljije, stkejo napet roman z dvanajstimi poglavji, ki jih sestavljajo številne kratke zgodbe. Vse pripovedi odlikujejo berljivost, natančnost sloga, izvrsten humor in bogata fantazija. V več kot tisoč sto letih se izkaže, da se v zgodovini človeških bitij nič ne ponovi, vsak čas in prostor ter človek v njem predstavljajo svoje vesolje, neskončno in večno hkrati. Kot bi brali tisoč in eno zgodbo v čudovitem zaporedju besed in spominov ljudi, katerih davna življenja se kot zlat prah lesketajo v vsemirju.

Sonja Juvan, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...