Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

O koncu žalosti

Benedict Wells
O koncu žalosti
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5203-3
Naslov izvirnika Vom Ende der Einsamkeit
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Neža Božič
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
430 g
336 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vrhunsko branje o osamljenosti in ljubezni

Dva brata in sestra v prometni nesreči izgubijo starše. Teta ne more skrbeti zanje, zato grejo v internat. Otroci se vsak na svoj način in proč eden od drugega soočajo z nenadno osirotelostjo. Zavetje in tolažbo, upanje in dom iščejo v ljudeh okoli sebe. Premladi so, prešibki, da bi si stali ob strani.

Nemško-švicarski pisatelj Benedict Wells (1984) se v svojem četrtem romanu, za katerega je prejel tudi evropsko nagrado za književnost, dotika univerzalnih tem in vprašanj o osamljenosti in ljubezni, s katerimi se prej ali slej sreča vsak človek.

o knjigi v medijih

»Ko dva brata in sestra v prometni nesreči izgubijo starše, se v internatu vsak na svoj način soočajo z osirotelostjo ter zavetje in tolažbo iščejo v ljudeh okoli sebe. Nemško-švicarski pisatelj Benedict Wells (1984) se v svojem četrtem romanu O koncu žalosti, za katerega je prejel tudi evropsko nagrado za književnost, dotika univerzalnih tem in vprašanj o osamljenosti in ljubezni, s katerimi se prej ali slej sreča vsak človek.«
Intervju s prevajalko si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Roman o otroštvu in odraščanju. Benedict Wells (1984) je nemško-švicarski romanopisec, ki se je s svojim četrtim romanom O koncu žalosti iz leta 2016 na nemški knjižni lestvici prodajnih uspešnic zadržal skoraj dve leti, za delo pa prejel tudi nagrado Evropske unije. Občutljivo in nežno spisan roman nas popelje v osrčje družine s tremi otroki, ki jo poleg matere in očeta sestavljajo še prvoosebni pripovedovalec Jules ter njegova brat Marty in sestra Liz. Čeprav njihovo otroštvo in odnos med staršema nista idilična, se vse skupaj radikalno zaplete, ko starši nenadoma umrejo v nesreči, odraščajoči otroci pa se morajo preseliti v internat, kjer vsak po svoje naprej bijejo bitko svojega življenja in skušajo na svoj način razkleniti okove lastne osamljenosti – bodisi kot Liz v trenutne užitke, Marty v študij ali pa Jules z zapiranjem vase. To se pri Julesu spremeni, kot spozna nekonvencionalno Alvo, ki v prihodnjih letih pogosto preči njegovo pot. Prepričljivo spisan roman, ki ohlapno temelji na avtobiografski izkušnji!

Samo Rugelj, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...