Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pevci pozabljenih pesmi

Jernej Dirnbek
Pevci pozabljenih pesmi
19,95 € 19,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-272-219-7
Ilustracije Martin Rozman
Urejanje Ana Geršak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
330 g
277 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Podgorje je tipični slovenski kraj, ravno prav velik, da je svoja občina in ima župana. Vanj se po ločitvi in po dolgoletnem življenju drugje vrne Zdravko Strnad, zdaj v srednjih letih. V vsakodnevno življenje kraja se vključi kje drugje kot v bifeju in v zidanici. Prav tam, ob kozarčkih rujnega, začne skupina možakov, ki so jim večeri doma prepusti, peti. Začnejo se srečevati pogosteje in potem tudi z namenom prepevanja, pridružijo se jim tudi drugi krajani. Zgodba o prepevanju se prepleta z zgodbami življenj različnih krajanov, s starimi in novimi ljubeznimi in ne nazadnje tudi politično obarvano Županovo zgodbo.

Pevci pozabljenih pesmi je kolektivni roman, ki prepleta različne usode prebivalcev manjšega slovenskega mesta ter njihove raznolike, včasih tudi sovražne značaje združuje s pesmijo. Obenem je živahna, pronicljiva satira današnjega časa in sodobne slovenske družbe, ki pozablja na povezovalno vrednost tradicij in deluje predvsem v lastno korist. V tem smislu je roman tudi in predvsem kritika samosvojega sistema in zaupanje v malega človeka, ki z dobro voljo lahko premaga še tako nepredvidljive težave.

Recenzija Bukla

Prvenec pevca, kitarista in avtorja besedil skupine Mi2 ne ovinkari. Znajdemo se v Podgorju, sinonimu za slovenski kraj ravno pravšnje velikosti, da ima lahko tudi svojega župana. Potem spoznamo Zdravka Strnada, 48-letnika v ločitvenem postopku in z dolgočasno službo v javni upravi, ki po dolgih letih spet stoji na pragu domače hiše. Morda je celo v krizi srednjih let: s kitaro ob šanku obuja spomine na mladost. Od šanka se s prijatelji prestavi v pevski zbor, in ker je družba prava, je tudi pevcev vse več. Tu pa se začnejo plesti takšne in drugačne zgodbe, pišejo ljubezni, vse na ozadju bližajočih se volitev in z njimi povezanega političnega kupčkanja ter z nekaterimi tipičnimi lokalnimi junaki na čelu. Zabavna, a resnična zgodba majhnega kraja, primerna za ležerne poletne dni.

Kristina Sluga, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...