Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Piton na kolesu

Kako je kača uglajenega fanta spremenila v gangsterja
Boštjan Istenič
Piton na kolesu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ocean
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93836-2-9
Urejanje Jolanda Vidic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
260 g
208 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Pravijo, da se človeku film celotnega življenja v glavi odvrti, tik preden umre. Marku Furlanu se je, tik preden se je znova rodil.

Kaj imajo skupnega odločen albanski lastnik verige pekarn, zlatar, ki ne more iz kože ostarelega plejboja, mila in čedna mlada frizerka, zasebni detektiv v pisani srajci, babica sočnega jezika, mednarodni dvojec goljufov in pošten mladenič, ki se ničesar več ne spomni? In kako se je na kolesu sredi Ljubljane znašel čisto pravi piton? Zgodba, polna dramatičnih zasukov in zabavnih pripetljajev, usodno poveže glavne in malo manj glavne junake. Njihovo iskanje odgovorov pa nas spomni, da se živemu človeku res lahko vse zgodi, po možnosti ravno takrat, ko to najmanj pričakuje. V romanu se razkriva avtorjev izjemni občutek za humor in akcijo ter prav posebna sposobnost vživljanja v na videz vsakdanje like.

Boštjan Istenič, rojen leta 1965 v Ljubljani, je univerzitetni diplomirani novinar, ki je v žurnalizmu že skoraj trideset let. Trenutno je namestnik odgovornega urednika Nedeljskega dnevnika, sicer pa je bil dolga leta novinar in urednik športne redakcije Dnevnika in tednika Hopla. Sukanje črk in besed po papirju ali zaslonu mu torej ni tuje, a je vseeno trajalo kar dolgo, da se je ojunačil in spustil v literarne vode. Piton na kolesu je pisateljski prvenec (če zanemarimo malodane ilegalno črtico Lev in tiger, ki jo je pri rosnih petih letih natipkal na pisalni stroj Continental).

Recenzija Bukla

Piton na kolesu je prvenec Boštjana Isteniča, danes namestnika odgovornega urednika Nedeljskega dnevnika, prej pa dolga leta novinarja in urednika športne redakcije Dnevnika in tednika Hopla. Roman, ki se lahkotno spogleduje z žanrskimi prijemi (televizijske) detektivke in gangsterskega filma, se začne s preverjenimi (žanrskimi) sestavinami: izgubo spomina, kovčkom, polnim denarja, in prebujajočo se romanco, nato pa stvari zasuka po svoje pobegli piton, ki ga je »peljal na sprehod« študent filozofije. Knjiga je sestavljena iz niza kratkih poglavij, ki vpeljujejo vedno nove in nove osebe (albanskega lastnika verige pekarn; ostarelega zlatarja, ki podleže čarom goljufive lepotice; radoživo lastnico kače, klepetavo frizerko idr.), ki se na koncu povežejo v celoto. In prav liki so, četudi močno karikirani, s svojo prikupno čudaškostjo, glavno gonilo knjige.

Maša Ogrizek, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...