Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poslušaj me, tebi pojem

Katarina Nadrag
Poslušaj me, tebi pojem
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Fran
Leto izdaje 2016
ISBN 978-3-902832-13-9

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14 cm
470 g
256 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Roman Katarine Nadrag je poln življenja. Po eni strani nas sooča s krutim, nasilnim, odvisnim, vzvišenim po drugi pa harmoničnim, naklonjenim, intimnim, ljubečim. Glavna silnica je usmerjena v osebnostno rast protagonistke Polone.

Vseskozi se med vrsticami odpirajo pereča družbena vprašanja. Avtoričini odgovori so jasni. Razbiramo jih posredno iz razpletov dogodkov, občasno tudi neposredno iz samozavednega, emancipiranega vedenja. Katarina Nadrag pripoveduje živo, povsem blizu življenju, ko bridko zaboli ali ko se čustva naklonjenosti in bližine raznežijo v brezčasje.

Roman Poslušaj me, tebi pojem je veličastno preseganje obremenjujočih vzorcev bivanja, je odločna izpoved o uveljavljanju v družbi, globokem zaupanju v rast osebnosti in presenetljivo odkriti moči, ki se pojavi, ko smo sposobni prisluhniti otroku, je ljubeče padanje v objeme.

Recenzija Bukla

Preteklosti ne moreš ubežati, čeprav jo načrtno poskušaš pozabiti. Nadragova je po odmevnem romanu Utopljene sanje (2010), v katerem je poglobljeno opisala tragiko otroka iz družine alkoholika, tokrat skozi perspektivo odrasle ranjene ženske pronicljivo zapisala zgodbo nekdaj neljubljenega in nemočnega otroka. Tragičen dogodek v prvih poglavjih romana za glavno junakinjo pravzaprav pomeni kapitulacijo, streznitev in končno priložnost za prebujenje v lastno življenje. Skozi Polonina samoreflektivna razmišljanja in emocionalno zastavljene dialoge živo začutimo intenzivnost bolečine odrinjenih čutenj, kadar življenje terja od nas soočenje z njimi, in sledimo poti njene osebne rasti. Avtorica bralcu približa kaotičnost človekovega notranjega sveta v stiski, obenem pa nazorno opiše božansko moč medosebnih odnosov, ki so lahko za človeka ravno toliko pogubni kot na drugi strani katarzični in osvobajajoči. Simbolika mozaika predstavlja idejo, da je mogoče iz različno okrušenih koščkov sestaviti novo umetnino. Intimna realistična pripoved z globoko sporočilnostjo.

Diana Volčjak, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...